- Det er et imponerende politisk regnskap vi legger fram

Regjeringen oppsummerte seg selv i dag.

FORNØYDE MED SEG SELV: Jens Stoltenberg, finansminister Kristin Halvorsen og samferdselsminister Liv Signe Navarsete (t.v.) presenterte status etter fire års samarbeid. I god tradisjon fant også denne presentasjonen sted på Soria Moria.                          Foto: Knut Falch / SCANPIX
FORNØYDE MED SEG SELV: Jens Stoltenberg, finansminister Kristin Halvorsen og samferdselsminister Liv Signe Navarsete (t.v.) presenterte status etter fire års samarbeid. I god tradisjon fant også denne presentasjonen sted på Soria Moria. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

En fornøyd statsminister Jens Stoltenberg (Ap) kunne torsdag formiddag presentere regjeringens politiske regnskap for fireårsperioden.

De tre regjeringspartiene la fram en rapport på rundt 400 sider og 366 punkter over hva de har innfridd av løftene.

- Hovedkonklusjonen er at vi har ført den politikken vi sa vi skulle føre. Vi har lagt om politikken og bruker pengene på velferd istedenfor skattelettelser. Vi har endret politikkens form, slik vi sa før valget, sa Stoltenberg.

- Det er et imponerende politisk regnskap vi legger fram. På noen områder har vi gjort mer, på andre områder har vi gjort akkurat det vi sa vi skulle gjøre, men på noen områder ligger vi litt etter, sa han.

Stolt over barnehagene

Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen var mest stolt over hva regjeringen har fått til på barnehagesektoren.

- Aldri har flere fått barnehageplass. Målet om full barnehagedekning vil nås, slo hun fast.

Halvorsen viste til at det er bygget over 48.000 nye heltidsplasser og at over 38.000 nye barn har fått plass i barnehage siden 2005.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer