BEKYMRET: Leder Markus Nilsen i Changemaker og flere andre innen miljøbevegelsen er bekymret for at de gigantiske oljefunnene hindrer satsning på fornybar energi. Foto: Foto: Heiko Junge / Scanpix
BEKYMRET: Leder Markus Nilsen i Changemaker og flere andre innen miljøbevegelsen er bekymret for at de gigantiske oljefunnene hindrer satsning på fornybar energi. Foto: Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

- Det er et oljefunn med bismak

Miljøbevegelsen er bekymret etter gigantfunnene i Nordsjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøbevegelsen er bekymret for at det nye gigantfunnet i Nordsjøen kan hindre økt satsing på fornybar energi.

Funnet på feltene Avaldsnes og Aldous Sør kan være det tredje største som er gjort på norsk sokkel noensinne. Men i all jubelrusen er flere miljøorganisasjoner bekymret, skriver Dagsavisen.

- Dette er definitivt oljefunn med bismak, sier leder Markus Nilsen i Changemaker. Han er redd for at funnet vil ødelegge for satsingen på fornybar energi.

- Vi trenger ikke å selge fornybar energi fordi vi har så mye olje, frykter han.

Nestleder Unni Berge i Zero mener at oljefunnet kan føre til at utslippene av klimagasser i Norge vil øke og sier at organisasjonen vil jobbe for å elektrifisere norsk sokkel slik at oljeplattformene drives av strøm istedenfor gass. Slik vil utvinningen bli mye renere.

Også professor William Lafferty ved SINTEF Energiforskning er bekymret. Han mener at Norges avhengighet av vannkraft og oljeindustri har gjort det vanskelig å satse på forskning på fornybar energi.

(NTB)