Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er et tillitsbrudd

Partisekretær Raymond Johansen kommenterte avgangen til Roger Ingebrigtsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Roger Ingebrigtsen erkjenner å ha hatt et uakseptabelt forhold til en ung kvinne. Det er et tillitsbrudd og vitner om manglende dømmekraft.

Det sier Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen på en pressekonferanse i kveld, etter at statssekretær Ingebrigtsen la ut en melding på sin Facebook-side hvor han skriver at han trekker seg som statssekretær i Næringsdepartementet og fra nominasjonen i Troms Ap

Årsaken er en seksuell relasjon med ei 20 år yngre kvinne, som ble innledet i 2004. Kvinnen var da 17, og medlem av AUF, han var 37 og Ap-politiker. Saken ble først omtalt i kveld av Nordlys.

- Alvorlig - Jeg er enig i beslutningen Ingebrigtsen har kommet fram til, og jeg har stor forståelse for at han har trukket seg, sier Johansen på spørsmål fra Dagbladet om Ingebrigtsen ville blitt bedt om å trekke seg dersom han ikke hadde gjort det frivillig.

Han beskriver saken som svært alvorlig, men ønsker ikke å kommentere den i detaljer av hensyn til jenta, som var ung tillitsvalgt i partiet da det seksuelle forholdet til Ingebrigtsen ble innledet.

- Jeg har hatt samtaler med jenta. Jeg er opptatt av å skjerme henne fra saken. Hun ønsker ikke å bli identifisert, og jeg synes vi skal ha respekt for det, sa Raymond Johansen.

Johansen ønsker ikke å utdype om det har skjedd noe kriminelt i saken, også dette oppgir han å være av hensyn til kvinnen. Hun ønsker ikke å anmelde saken.

- Én ting å gjøre Ingebrigtsen sier til Dagbladet i kveld at det var Johansen som konfronterte ham med den seksuelle relasjonen med den da 17 år gamle jenta.

- Det er et forhold jeg anså som avsluttet og gjort opp, sier Ingebrigtsen til Dagbladet på telefon fra Tromsø.

- Man kan se ting ulikt i livet, og det jeg trodde var avsluttet og historie, var ikke det likevel. Da jeg ble forelagt denne informasjonen, var det bare én ting å gjøre, og det var det jeg gjorde, sier Ingebrigtsen videre.

Raymond Johansen opplyser i kveld at han ble kjent med saken for «noen dager siden». Han har nå brukt noen dager på å innhente informasjon. I dag hadde Johansen og Ingebrigtsen et møte på Johansens kontor på Youngstorget der det ble klart at Ingebrigtsen ville trekke seg. Raymond Johansen ønsker ikke å si hvem som kom til ham med opplysningene eller hvorfor det skjer først nå, åtte år etter at forholdet ble innledet. Johansen sier til Dagbladet at han ikke har kjent til saken tidligere.

- Beklager at jeg sviktet Meldingen han la ut på sin private Facebook-side innledes slik:

- I 2004, da jeg var 37 år, innledet jeg en seksuell relasjon med en 20 yngre jente. Aldersforskjellen var uakseptabel.

- I tillegg var personen ung tillitsvalgt i partiet. Saken er nå kommet fram, skriver han videre.

Ingebrigtsen understreker at han er svært lei seg for det han har gjort.

- Jeg tar konsekvensen av mine handlinger ved å trekke meg både fra nominasjonen og som statssekretær. Jeg er trist, men føler ingen bitterhet. Jeg vil fortsette å elske Arbeiderpartiet livet ut. Takk til alle dere som har heiet meg fram, støttet og hjulpet meg. Jeg beklager at jeg har sviktet.

Raymond Johansen sier til Dagbladet at kvinnen har fått oppfølging fra Arbeiderpartiet. Etter det Dagbladet forstår har Johansen  selv har tett kontakt med jenta.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!