STORT OMRÅDE: Fagleder i brannvesenet i Sør-Rogaland, Sven Kåre Hagevik sier det er vanskelig å fastslå hvor stort område som har brent i Sandnes, - Det er en vanvittig stort område, og det er bare mulig å anslå hvor stort det er fra lufta, sier han til Dagbladet. Foto: Brannvesenet Sør-Rogaland IKS
STORT OMRÅDE: Fagleder i brannvesenet i Sør-Rogaland, Sven Kåre Hagevik sier det er vanskelig å fastslå hvor stort område som har brent i Sandnes, - Det er en vanvittig stort område, og det er bare mulig å anslå hvor stort det er fra lufta, sier han til Dagbladet. Foto: Brannvesenet Sør-Rogaland IKSVis mer

- Det er et vanvittig stort område som har brent

Brannvesenet vil fortsatt ikke si at de har kontroll over storbrannen i Sandnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morgentimene i dag ble det på nytt oppdaget røykutvikling i Vårlivarden - turområdet i Sandnes som har brent kraftig siden søndag ettermiddag.

- Det kom meldinger om røyk inne i et utbrent område. Det kom trolig fra et utbrent tre eller en maurtue, og vi har sjekka det ut og har kontroll, sier fagleder for brannvesenet i Sør-Rogaland, Sven Kåre Hagevik til Dagbladet.

- Vil det si at dere har kontroll over brannen nå?

- Jeg har fremdeles problemer med å si at vi har kontroll, for erfaringsmessig veit vi at slike branner kan blusse opp når sola stiger og vinden øker, sier faglederen.

- Rolig natt Men situasjonen ser langt lysere ut i dag, enn den har gjort etter at brannen ble oppdaget søndag ettermiddag klokka 17.30.

- Det har vært en rolig natt, men vi er likevel på vei ut i området nå med 25 mann. Det vil si fem eller seks lag. Samtidig står et helikopter parat på Sola flyplass og kan settes inn i slokningsarbeidet ved behov, sier Hagevik.

Det har brent kontinuerlig i området i over tre dager, og brannfaglederen har vansker for å anslå hvor stort område som er rammet.

- Det er en vanvittig stort område, og det er bare mulig å anslå hvor stort det er fra lufta. Vi har i perioder hatt to brannfronter som har gått i stikk motsatt retning av hverandre. Det er snakk om enorme avstander, sier Hagevik til Dagbladet.

Totalforbud 10. mars la brann- og redningssjefen ned totalforbud mot å gjøre opp ild utendørs i kommunene Stavanger, Sandnes, Time, Randaberg, Sola, Gjesdal, Klepp, Kvitsøy og Rennesøy.

Brannvesenet skriver i en pressemelding at de vil igjen minne om forbudet mot å gjøre opp ild utendørs:

STÅR KLART: Et helikopter står klart på Sola, og kan settes inn i slokningsarbeidet ved behov, opplyser fagleder for brannvesenet i Sør-Rogaland, Sven Kåre Hagevik. - Det har vært en rolig natt, men vi er likevel på vei ut i feltet nå med 25 mann, sier han. Foto: Brannvesenet Sør-Rogaland IKS
STÅR KLART: Et helikopter står klart på Sola, og kan settes inn i slokningsarbeidet ved behov, opplyser fagleder for brannvesenet i Sør-Rogaland, Sven Kåre Hagevik. - Det har vært en rolig natt, men vi er likevel på vei ut i feltet nå med 25 mann, sier han. Foto: Brannvesenet Sør-Rogaland IKS Vis mer

- Det er svært viktig at totalforbudet mot åpen ild overholdes. 

Over 80 branner Brannen i Vårlivarden var den 85. gress- og lyngbrannen i Sør-Rogaland så langt i år.

51 av disse i har oppstått i kommunene Sandnes, Stavanger, Randaberg, Sola, Rennesøy, Gjesdal, Kvitsøy, Time og Klepp.

I tillegg har det vært 34 gress- og lyngbranner i kommunene Egersund, Sokndal, Hå, Sirdal, Forsand, Lund, Strand, Bjerkreim og Hjelmeland.

Nye branner I går kveld kom det inn meldinger om ytterligere to branner i regionen:

- Det har vært to mindre gressbranner, på Hana i Sandnes, og på Ulsberget i Stavanger. Disse ble fort slokket, skrev Sør-Rogaland Brannvesen i en pressemelding i går.

RØYKUTVIKLING: Det ble i dag morges meldt om ny røykutvikling i området, men dette skal brannvesenet nå ha kontroll over. Foto: Brannvesenet Sør-Rogaland IKS
RØYKUTVIKLING: Det ble i dag morges meldt om ny røykutvikling i området, men dette skal brannvesenet nå ha kontroll over. Foto: Brannvesenet Sør-Rogaland IKS Vis mer