- Det er fare for rakettangrep fra Syria. Jeg er her for å vise solidaritet

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er kommet til Tyrkia for å drøfte trusselen fra IS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANKARA (Dagbladet): - Nato opplever trusler og usikkerhet i øst og i sør. Tyrkia er det landet som mest merker den volden som foregår i Syria og Irak, sier Natos generalsekretær Jens Stoltenberg til Dagbladet om bord på flyet fra Belgia til Tyrkia.

Nøye overveid Militærflyet med Stoltenberg og staben hans landet i Ankara i 20-tida i kveld, norsk tid. Dette er hans andre besøk etter at han tiltrådte som Natos generalsekretær for ei uke siden; mandag og tirsdag gjestet han Polen, for å forsikre om at alliansen står bak landet, i tilfelle aggresjon fra Russland.

Valget av Tyrkia som reisemål er også nøye overveid; med Den islamske stat (IS) på frammarsj i nabolandet Syria, svært nær Tyrkia, er det av største viktighet at forsvaret av alliansens sørgrense er tilstrekkelig for å stå imot en eventuell offensiv. Et antirakettsystem er allerede utplassert i sør.

- Jeg drar for å vise Nato-solidaritet med Tyrkia. Det er fare for rakettangrep fra Syria, derfor har vi utplassert et antirakettsystem. Jeg skal også drøfte med og lytte til den tyrkiske regjeringens vurderinger av den alvorlige situasjonen på grensa til Syria og Irak, sier Stoltenberg. Tidligere i dag uttalte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at grensebyen Kobani er i ferd med å falle i hendene på IS, etter flere ukers harde kamper mellom islamistmilitsen og kurdiske styrker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer