Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er farlig å ha røykdykkere i huset

50 brannmenn sliter med Vindern-brann

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannvesenet sliter fremdeles mot flammene i et næringslokale på Vindern i Oslo. Det har brent i bygningen hele natt til onsdag.

Brannmannskaper har jobbet på spreng i elleve timer, men næringslokalet står fremdeles brann.

- Den siste rapporten jeg fikk gikk ut på at brannvesenet absolutt ikke hadde kontroll. Flammene slår seg opp igjen til stadighet, og de sliter virkelig der oppe, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Even Jørstad til NTB.

Røykfylt

Området rundt den brennende bygningen er nå fylt med røyk.

- Vinderntorget og Vindernsenteret er tømt for folk og sperret av på grunn av røyken. Det er lavt trykk, så mye av røyken blir liggende ned mot bakken, sier Jørstad.

Håvard Bakken, vaktkommandør hos brannvesenet i Oslo, forteller at det ikke er fare for at brannen skal spre seg til andre bygg i nærheten.

Ingen personer har fast bostedsadresse i bygningen, og politiet har ikke fått melding om at noen skal befinne seg der.

image: - Det er farlig å ha røykdykkere i huset

Ukjent årsak

Brannårsaken er foreløpig ukjent, men ifølge politiet kan den ha oppstått i restauranten Jeppes kro.

- Dette er én av flere muligheter. Men først må det slukkes, så må det bli kaldt, før man kan begynne med noe etterforskning, sier Bakken.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokka 1.45 natt til onsdag. Næringsbygningen, som ligger i Slemdalsveien 70 på Vindern, huser også et parfymeri, en elektriker og et tannlegekontor.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!