- Det er farlig å skjære alle over én kam

Sylvi Listhaug sier hun er glad Pelsdyrutvalget nå har fått fakta på bordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble det klart at Pelsdyrutvalget ikke ønsker å legge ned pelsdyrnæringa. De anbefalte i dag å videreføre pelsdyrdrift i Norge.

- Jeg er glad for at hele utvalget nå står bak den faktabeskrivelsen som er i rapporten, og det er viktig når vi skal diskutere realitetene. Det er en diskusjon som er veldig basert på følelser, som jeg for så vidt fortstår, fordi det har vært mange bilder som får følelsene i sving hos folk flest, sier Sylvi Listhaug til Dagbladet.

- Men nå har vi fått fakta på bordet, og det synes jeg er viktig.

- Uakseptable holdninger Et flertall av utvalget, fem medlemmer, stemte for en bærekraftig utvikling av næringa, mens tre medlemmer ville ha den avviklet og én ikke ville stemme. Alle stilte seg imidlertid bak faktagrunnlaget.

- Jeg registrerer at om vi faller ned på bærekraftig utvikling, så er det en rekke forhold som må utbedres. Og det kommer vi til å se på, sier Listhaug til Dagbladet.

Både Listhaug og utvalget erkjenner at den norske pelsdyrnæringa har forbedringspotensial.

- Det er nok forskjeller der som i alle andre bransjer. Noen er gode, mens andre er ikke like gode. Så det er farlig å skjære alle over én kam. Men det er klart at vi har fått holdninger blant enkelte som er helt uakseptable, både til hvordan du behandler dyr og hvordan du etterlelever regelverk, sier Listhaug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer