PÅ BESØK PÅ SMELTEVERK:  Jens Stoltenberg ville helst snakke om et klimavennlig smelteverk på Finnfjorbotn. I stedet måtte han igjen svare for sin egen og regjeringens rolle i hijab-saken. Foto: Hans A. Vedlog
PÅ BESØK PÅ SMELTEVERK: Jens Stoltenberg ville helst snakke om et klimavennlig smelteverk på Finnfjorbotn. I stedet måtte han igjen svare for sin egen og regjeringens rolle i hijab-saken. Foto: Hans A. VedlogVis mer

- Det er feil at regjeringen hadde konkludert

Dagbladet.no møtte en hardt presset Stoltenberg på et smelteverk i Lenvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LENVIK(Dagbladet.no):   Dagbladet.no møtte en hardt presset Stoltenberg på et smelteverk i Lenvik i Troms hvor han i dag er på rundreise med fiskeriminister Helga Pedersen.

Aller helst ville han snakke om et norsk månelandingsprosjekt gjennom et klimavennlig smelteverk på Finnfjordbotn. I stedet måtte han nok en gang svare for sin egen og regjeringens rolle i den omstridte hijab-saken.

 - Det er feil at regjeringen hadde konkludert i hijab- saken. Vi drøftet den, men vi hadde ikke kommet fram til noen konklusjon, sier han til Dagbladet.no.

- I pressemeldingen som ble lagt ut 4. februar står det at det er besluttet at Politiets uniformsreglement skal endres slik at det gis anledning til bruk av religiøst hodeplagg sammen med politiuniformen. Hvordan kan dere skriver besluttet hvis det ikke er konkludert?

-  Innholdet i den meldingen var feil. Dette er en intern saksbehandlingsefeil som jeg ikke vil redegjøre for, sier han.

På spørsmål om han har feilinformert stortinget svarer han kontant nei.

Det samme svarer han på spørsmålet om han har ofret Knut Storberget i prosessen.

- Nei. Storberget er sykemeldt, han har fått mange hilsener fra regjerings- og Stortingskolleger, sier han.

Stoltenberg gjentar at de diskuterer muligheten til å ivareta religiøse hensyn sammen med poltiuniformen, men at de ville bruke mer tid på dette internt.

Etter å ha svart kontant og avvisende på flere av spørsmålene haster Stoltenberg videre til Husøy og fiskeribedriften Brødrene Karlsen AS. Senere skal han delta på et arrangement for å hylle tidligere fiskeriminister Jan Henry T. Olsen.