- Det er flaut å si at jeg er lærer

Lærer har blitt et skjellsord, mener Oslo-lærerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg er rett og slett flau over å fortelle mennesker jeg møter at jeg er lærer, sier Dag Andreas Hansen (29).

Han jobber som spesialpedagog på ungdomstrinnet ved Kastellet skole i Oslo. Han skriver til Dagbladet.no at han i en lengre tid har vurdert å slutte i yrket.

- For det første er det lønna latterlig lav i forhold til ansvaret. Det virker ikke som noen prisgir det arbeidet som gjøre for utvikle unge talenter. Ingen setter pris på arbeidet ditt utenom kollegaene dine, forteller Hansen.

Inkompetente og late

Han mener media framstiller lærere som dumme, inkompetente og late.

Det er han ikke alene om å mene. En ungdomskolelærer skriver til Dagbladet.no at «lærer» har blitt et skjellsord på grunn av «hetsen» fra media, politikere og «forståsegpåere».

Dagbladet.no har kontaktet over 3000 lærere i Oslo, og bedt dem svare på spørsmål om sin egen hverdag. Vi har fått svar fra 200 lærere fra over 90 forskjellige skoler.

Les også: «Selv seksåringer svarer frekt»

Mistrives på jobben

Et av spørsmålene Dagbladet.no stilte lærerne var: «Hva gjør at du mistrives på jobben?» Dårlig omtale og stadig mer papirarbeid og møtevirksomhet er det vanligste svaret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer