- Det er flere som bryr seg om ting de ikke burde brydd seg om

Familien til Sigrid Giskegjerde Schjetne advarer mot mistenkeliggjøring.

ADVARER MOT MISTENKELIGGJØRING: Bengt Eriksen, som koordinerer de frivillige, merker at det den siste tiden har vært litt mer mistenkeliggjøring. - Vår oppgave er å lete, ikke leke politi, sier han. Foto: Jo Straube / Dagbladet
ADVARER MOT MISTENKELIGGJØRING: Bengt Eriksen, som koordinerer de frivillige, merker at det den siste tiden har vært litt mer mistenkeliggjøring. - Vår oppgave er å lete, ikke leke politi, sier han. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For niende dag på rad møtte en folkemengde i ettermiddag opp utenfor Østensjø skole for å organisere seg i søket etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

En av koordinatorene for søkene, Bengt Eriksen, startet møtet med å advare mot mistenkeliggjøring og ryktespredning.

- Vi er på andre uka, og det er klart fokus flytter seg litt for noen. Familien får også henvendelser av folk som lurer på om ikke politiet har lett godt nok visse steder, eller synes naboen har blitt litt mistenkelig i det siste, sier Eriksen til Dagbladet.

- Mener godt Han tror de aller fleste mener godt, men mener de frivillige heller burde fokusere på letingen.

- Det er flere som bryr seg om ting de ikke burde brydd seg om. Det er ikke vår jobb å etterforske, men synes du noe virkelig er mistenkelig bør du melde fra til politiet, sier han.

Rundt 200-250 frivillige møtte opp også i dag, og leter i kveld ved industriområdene på Alfaset. Østfold hundeklubb har tilbudt seg å låne de frivillige opptil åtte profesjonelle hunder i søkene, noe som skal vurderes i løpet av kvelden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer