Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er flere som bryr seg om ting de ikke burde brydd seg om

Familien til Sigrid Giskegjerde Schjetne advarer mot mistenkeliggjøring.

ADVARER MOT MISTENKELIGGJØRING: Bengt Eriksen, som koordinerer de frivillige, merker at det den siste tiden har vært litt mer mistenkeliggjøring. - Vår oppgave er å lete, ikke leke politi, sier han. Foto: Jo Straube / Dagbladet
ADVARER MOT MISTENKELIGGJØRING: Bengt Eriksen, som koordinerer de frivillige, merker at det den siste tiden har vært litt mer mistenkeliggjøring. - Vår oppgave er å lete, ikke leke politi, sier han. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For niende dag på rad møtte en folkemengde i ettermiddag opp utenfor Østensjø skole for å organisere seg i søket etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

En av koordinatorene for søkene, Bengt Eriksen, startet møtet med å advare mot mistenkeliggjøring og ryktespredning.

- Vi er på andre uka, og det er klart fokus flytter seg litt for noen. Familien får også henvendelser av folk som lurer på om ikke politiet har lett godt nok visse steder, eller synes naboen har blitt litt mistenkelig i det siste, sier Eriksen til Dagbladet.

- Mener godt Han tror de aller fleste mener godt, men mener de frivillige heller burde fokusere på letingen.

LETER FORTSATT: Rundt 200-250 mennesker møtte også i dag opp ved Østensjø skole for å delta i de frivillige søkene. Foto: Tuva Bønke Grønning / Dagbladet
LETER FORTSATT: Rundt 200-250 mennesker møtte også i dag opp ved Østensjø skole for å delta i de frivillige søkene. Foto: Tuva Bønke Grønning / Dagbladet Vis mer

- Det er flere som bryr seg om ting de ikke burde brydd seg om. Det er ikke vår jobb å etterforske, men synes du noe virkelig er mistenkelig bør du melde fra til politiet, sier han.

Rundt 200-250 frivillige møtte opp også i dag, og leter i kveld ved industriområdene på Alfaset. Østfold hundeklubb har tilbudt seg å låne de frivillige opptil åtte profesjonelle hunder i søkene, noe som skal vurderes i løpet av kvelden.

- Beundringsverdig oppegående Talsmann for familien, Gjermund Eide, sier at den frivillige innsatsen holder familien oppe, og at de fortsatt håper på å finne datteren i live.

- Dette er en stor belastning, men de er beundringsverdig oppegående og engasjert i leteaksjonen. At de nå har fått en bistandsadvokat er nok godt og en markant styrking av støtteapparatet rundt familien, sier Eide.

Eide forteller at han er overveldet over at så mange mennesker fortsatt møter opp og ønsker å hjelpe til.

- 250 personer på den niende dagen, det er ganske utrolig. At så mange kommer hver dag, gjør også at vi klarer å holde motivasjonen oppe, sier han.

Etterlyser bil Det var Sigrids foreldre som meldte henne savnet da hun ikke kom hjem til avtalt tid natt til søndag 5. august. Sigrid startet på den omtrent to kilometer lange turen hjem fra en venninne rundt midnatt.

Kort tid etterpå ble Sigrids mobiltelefon, sko og en av sokkene hennes funnet i nærheten av Østensjø Kanvas-barnehage i Dalbakkveien.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet siden natt til 5. august. Hun hadde på seg dette antrekket da hun forsvant. Foto: Politiet
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet siden natt til 5. august. Hun hadde på seg dette antrekket da hun forsvant. Foto: Politiet Vis mer

Politiet har fått inn en stor mengde tips i saken, og arbeider nå med å kryssjekke informasjonen. Under en pressekonferanse tidligere i dag etterlyste politiet en ny bil i saken.

- Politiet ønsker å komme i kontakt med eieren av en burgunderrød eller vinrød personbil som har vært i låveveien eller nærliggende områder den aktuelle natten mellom 24.00 og 00.30, sier leder for voldseksjonen i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid.

VIKTIG FOR FAMILIEN: Familien setter stor pris på støtten fra de frivillige, sier talsmann for familien, Gjermund Eide. Foto: Tuva Bønke Grønning / Dagbladet
VIKTIG FOR FAMILIEN: Familien setter stor pris på støtten fra de frivillige, sier talsmann for familien, Gjermund Eide. Foto: Tuva Bønke Grønning / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media