- Det er flere som har fleipa med at de «skal ta med egne køller og baller»

Inviterer til nakengolf midt i Oslo. Responsen har vært slående.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ganske nøyaktig klokka 15.30 tirsdag ettermiddag la utestedet Oslo Camping ut et bilde på sin Facebook-konto der de kunngjorde et arrangement litt utenom det vanlige.

Den lyder som følger:

«Nakengolf, søndag 21. mai klokka 18.00»

Arrangementet er i samarbeid med Naturistforbundet, og i løpet av den korte tiden siden annonseringa har bildet fått voldsom spredning.

- Bare nakne folk

Anders Gudmundstuen er en av dem som var med på å starte Oslo Camping. Han forteller til Dagbladet at det nakne konseptet er akkurat så enkelt som det virker å være.

- Det er jo egentlig ikke noe veldig hokus pokus. Det er bare nakne folk som skal spille minigolf.

Han sier videre at dette er en idé de har lekt med en god stund. Allerede før oppstarten i september i fjor hadde det vært en tanke, og etter å ha pratet med en aktmodell ble ideen enda mer håndfast.

- Det gjorde at vi begynte å snakke om at det hadde vært gøy med et sted hvor man kunne arrangere noe slikt, sier han.

Foto: Oslo Camping
Foto: Oslo Camping Vis mer

Spent på responsen

Nærmere jul snakket de med Naturistforbundet, og da de var positive til tanken satte planleggingen i gang for alvor.

Han forteller at UNG (unge naturistergruppa) i Norsk Naturistforbund skal ha et treff i hovedsteden den aktuelle helga.

- Da vet vi i alle fall at noen kommer, men det blir spennende å se hvor bredt dette treffer.

Når det kommer til det rent praktiske er ikke alt spikret ennå, men han understreker at det viktigste er at alt innsyn blir tildekket så man kan gå usjenert rundt inne i lokalene i Møllergata.

- Det er litt logistikk knyttet til dette med garderobe, men etter at alle har kledd av seg er jo mobilforbudet ganske lett å håndheve. Vi skal bare legge til rette for at de som liker å være nakne og ta en øl kan være komfortable.

Og allerede en drøy time etter annonseringa har mange bitt seg merke i arrangementet.

- Jeg har fått flere meldinger fra venner, og det har fort blitt litt mer pågang enn det jeg trodde. Det er tydelig at dette er noe folk synes er litt morsomt, og det er gøy, sier Gudmundstuen.

Foto: Oslo Camping
Foto: Oslo Camping Vis mer

- Kjempeartig

Siv Aina Thorbjørnsen er leder for UNG i Norsk Naturistforbund. Per dags dato har NNF omlag 2000 medlemmer i alle aldre på landsbasis. Hun er kjempeglad for initiativet som kom fra Oslo Camping.

- Jeg synes det er kjempeartig. Vi ser på dette som en finfin mulighet til å rekruttere nye medlemmer. Mange unge nakenbader allerede når de er på sommerhytta, og er ikke klar over at det tilbys bassengbading på vintertid rundt om i landet. Eller at det er organisert naturisme i Norge, sier hun til Dagbladet.

Hun forteller at slike arrangementer som dette er sjelden kost i Norge, men at det i varmere strøk er et betraktelig bedre utvalg.

- Det er ikke sånn at vi har funnet opp kruttet på nytt her, men vi synes det er en god idé så den låner vi, sier Thorbjørnsen.

Vitser

I likhet med Oslo Camping har også NNF fått mange tilbakemeldinger allerede. Thorbjørnsen forteller at det allerede er mange som har meldt at de vil være med.

- Det er flere som har sagt at dette er et kjempeartig konsept, og mange har også sagt at det er stas at vi finner på noe annet enn den tradisjonelle hytteturen. Det er ikke alle som er like glade i å gå i skogen, og da passer dette perfekt.

Og at andre synes arrangementet høres spennende ut har hun også forståelse for.

- Det er flere som har fleipa med at de «skal ta med egne køller og baller», men sånne vitser må man regne med, sier hun og flirer.