- Det er flere ting som tyder på at enkelte land forbereder seg på mulige aksjoner, men det er ikke tatt noen beslutninger

Barth Eide sier at Norge ikke har fått forespøresel om å delta i en aksjon mot Syria.

Foto. Nina Hansen / Dagbladet
Foto. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kilder i den syriske opposisjonen skal ha fortalt at USA har bedt dem om å være forberedt på at det kan komme et angrep på Syria allerede torsdag eller fredag.

- Ikke naturlig å være med Utenriksminister Espen Barth Eide sier til NRK at Norge ikke har blitt spurt om å delta i en aksjon mot Syria.

- Det er flere ting som tyder på at enkelte land forbereder seg på mulige aksjoner, men det er ikke tatt noen beslutninger. Jeg vil nøye meg med å si at det er en meget alvorlig situasjon i Syria, som det er viktig at verdenssamfunnet forholder seg til. Men for Norges del er det bare aktuelt å delta i en eventuell militæraksjon under FN-mandat, sier Eide i en kommentar til NTB på telefon fra Israel.

I går kritiserte utenriksministeren FNs sikkerhetsråd for å nøle angående Syrias situasjon.

- Det er en skandale at FNs sikkerhetsråd ikke har kommet fram til et felles standpunkt til situasjonen i Syria, sa Barth Eide i går, etter det ble kjent at det hadde vært skyting mot FNs våpeninspektører i Syria.

Kjemiske våpen Våpeninspektørene var på vei til et område der flere hundre personer ble drept i forrige uke, for å undersøke om det hadde blitt brukt kjemiske våpen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer