- Det er folk høyt oppe i politiet som ikke ville være her i dag, fordi de frykter konsekvensene

Ikke ålreit, mener tidligere politimester i Vest-Finnmark.

HOLDT INNLEGG: Torbjørn Aas var en av dem som har bidratt i boka Politiledelse som ble lansert i dag. Her holder han et innlegg med blant andre politidirektør Odd Reidar Humlegård som tilhører. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
HOLDT INNLEGG: Torbjørn Aas var en av dem som har bidratt i boka Politiledelse som ble lansert i dag. Her holder han et innlegg med blant andre politidirektør Odd Reidar Humlegård som tilhører. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere politimester Torbjørn Aas i Vest-Finnmark politidistrikt holdt i dag et innlegg i forbindelse med lanseringa av boka «Politiledelse». Her tok han blant annet opp temaet åpenhet i politiet.

- Jeg har fått informasjon til meg at det er folk høyt oppe i politiet som ikke vil være her i dag fordi man frykter for konsekvensene, sa Aas under innlegget.

- Og det er ikke ålreit, fortsatte han.

- Ikke mange Etter innlegget presiserer Aas overfor Dagbladet at det er snakk om en person som har gitt ham denne tilbakemeldingen.

- Hvilke konsekvenser er det denne personen frykter frykter?

- Det veit ikke jeg. Men det er i hvert fall en ytring som er kommet til meg i forkant av denne samlinga, sier han.

- Håper det er en glipp I et større intervju i dagens Dagbladet sier Aas at han mener det er en mangel på åpenhet i politiet. I tillegg etterlyser han mer inkluderende holdninger.

Han sier også at han opplevde at politidirektør Odd Reidar Humlegård ga uttrykk for at han ikke ønsket at Aas skulle forklare seg for Gjørv-kommisjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.