Ikke ekspertene som styrer:  Boligkjøperne styrer markedet, ikke ekspertene, mener Harald Queseth. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Ikke ekspertene som styrer: Boligkjøperne styrer markedet, ikke ekspertene, mener Harald Queseth. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Det er folket som er markedet

Da dommedagsprofetiene haglet, trodde boligkunder på Vestlandet på stabile priser. - Og de fikk rett, sier Harald Queseth i Eiendomsmegler Vest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Dommedagsprofetiene for det norske boligmarkedet slo klart ut i folks boligadferd i vinter. Omtrent da norske og utenlandske aktører hadde senket sine prisanslag mest, spurte Eiendomsmegler Vest kunder i sine nærområder om deres prisforventninger for 2014, skriver Finansavisen.

Svarene viste at kundene ikke trodde på fortsatt kraftig prisvekst, men heller ikke på noe klart stup. I gjennomsnitt trodde respondentene på et prisfall på 1,2 prosent for 2014.

- Hittil i år har prisutviklingen vært ganske flat. Så langt har folket fått rett, konstaterer informasjonssjef Harald Queseth i Eiendomsmegler Vest overfor Finansavisen.

- Det er folket som er markedet, ikke ekspertene, sier han, og viser til Finansavisens sak fredag, da sjeføkonom Terje Strøm i NyAnalyse fnyste av særlig utenlandske eksperter som mente det norske boligmarkedet var sterkt overpriset.

- Driverne bak boligprisene er fortsatt tilstede, mener Queseth.

- Vi har lav boligbygging, høy befolkningsvekst og god økonomi, sier han til Finansavisen.

Flere nyheter - De som sier boligprisene kollapser har ikke peiling - Tør ikke å avlyse kraftig prisfall Ringnes tror eiendomsfesten fortsetter