- Det er for jævlig i Sverige

Afzelius støtter Lundell TRONDHEIM (Dagbladet): - Jeg er helt enig med Ulf Lundell; det er for jævlig i Sverige, sier Bjørn Afzelius. Selv flagger han ut og undertegner kontrakt med Norske Gram AS, som nå skal ivareta den populære svenskens interesser i Norge. FLAGGER UT: Norgesvennen Bjørn Afzelius allierer seg med Norske Gram AS for å sikre suksessen i Norge. Foto: TOM E. ØSTHUUS

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kalles kaviar, Aftonbladet og Pripps øl kjøpt opp av Norge - og nå Bjørn Afzelius, flirer artisten. - Du er vel på billigsalg?- I forhold til de andre konsernene, kanskje, men det fins et større potensiale for fortjeneste, sier han og ler. En ny Afzelius-plate som spilles inn i løpet av våren, skal utgis av Norske Gram i slutten av august.

I Sverige drives Afzelius-forretningen fortsatt av Rebell Records, der Bjørn Afzelius både er direktør og eneste artist. Han er ellers kjent for å snu ryggen til Stockholm og helst forholde seg til den delen av Norden som ligger utenfor hovedstedene: Afzelius bor i Göteborg, har avtale med et dansk plateselskap i Aalborg og nå med Norske Gram i Trondheim, der også kompisen Åge Aleksandersen holder til.- Jeg er overbevist om at Norske Gram er det riktige for meg. Jeg har jo kjent både direktøren, Gunnar Hordvik, og Åge i mange år. Hordvik brenner for denne musikken, og det er viktig, sier Bjørn Afzelius til Dagbladet.Etter en grundig vinterturné i Nord-Norge, sitter kritikken av hjemlandet temmelig løst: - Sverige er et overflatisk land. Det er mangel på visjoner, holdninger og prinsipper. Alt var ikke bare bra under Olof Palme, men den gangen visste vi hvor politikerne sto ideologisk, sier artisten.

At han selv står på venstresida ideologisk, har det vel aldri vært noen tvil om, og han har fortsatt store tilhengerskarer også i hjemlandet - all den svenske overflatiskheten til tross. I Norge selger han plater i bøttevis, og nylig sørget Afzelius, sammen med Åge Aleksandersen og andre norske artister, for fire utsolgte hus i Olavshallen under Ski-VM.- Nå er det tre generasjoner som kommer på konsertene mine, slår han fornøyd fast.I fjor høst turnerte han i Norge med Mikael Wiehe og Hoola Bandoola Band - 20 år etter.- Det var veldig gøy, men det blir 20 år til neste gang, flirer norgesvennen Bjørn Afzelius.