- Det er for mange unger på jorda

Myte: Redusert barnedødelighet fører til overbefolkning.

Kvinner i i-land har lenge fått færre barn. Det gir mer tid til hvert enkelt barn. Nå følger kvinner i u-land etter. Økt velstand, kunnskap og lavere barnedødelighet gjør at vi føder færre barn.Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
Kvinner i i-land har lenge fått færre barn. Det gir mer tid til hvert enkelt barn. Nå følger kvinner i u-land etter. Økt velstand, kunnskap og lavere barnedødelighet gjør at vi føder færre barn.Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

"Og hvordan hadde det gått med befolkningsutviklingen dersom alle disse barna hadde overlevd? At det er stor barnedødelighet er selvsakt forferdelig, men tenker man kynisk, har de fleste land med stor barnedødelighet allerede alvorlige problemer med å brødføre den befolkningen som allerede lever der, og det nye tilskuddet som blir født og faktisk overlever. Sett ut i fra denne vinklingen er det kanskje nødvendig." Innlegg av Nordic Nordic.

Da Dagbladet.no skrev om Redd Barnas kamp for å redusere barnedødeligheten i verden, var dette sitatet en typisk reaksjon fra lesere som deltok i debatten.

"Faktum er at det er for mange unger (mennesker) på Jorda i alle fall. Et barn som er blitt født burde selvfølgelig reddes, men dersom kondomer og p-piller hadde fått fotfeste i disse landene (det kan man jo se langt etter, jeg vet det), tror jeg barnedødeligheten ville gått drastisk ned," skrev en annen leser.

En tredje debattant ble rett og slett utålmodig: "Nå veit alle som er litt oppegående at der er dobbelt så mye folk på denne kloden, som d det jorda klare og handtere......!!!! Og i afrika og asia er der tettest befolka og det er mest naturlig at der er dei største kattasrtofene..Dei ber om det sjølve, og NATUREN ordner opp sjølv."

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer