Du leser nå Dagbladet Pluss

- Det er forferdelig å se hvordan hele familier blir utradert og dør

Gunnar Hasle fra Leger uten grenser står midt oppi ebola-krisen i det hardt prøvde landet Liberia. Krisen er langt fra over.

VAR FORBEREDT: - Jeg visste til en viss grad hva som ventet meg, men det er nesten umulig å på forhånd fult ut forestille seg situasjonen, sier Gunnar Hasle fra Leger uten grenser. Foto: Privat
VAR FORBEREDT: - Jeg visste til en viss grad hva som ventet meg, men det er nesten umulig å på forhånd fult ut forestille seg situasjonen, sier Gunnar Hasle fra Leger uten grenser. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidenes verste ebola-epidemi er ute av kontroll i Vest-Afrika.

Så langt er 2.473 mennesker rapportert smittet av ebola og nesten 1.400 av dem har mistet livet. En av de som kjemper en kamp for å redde så mange liv som mulig, er lege Gunnar Hasle fra Norge.

Frykter smitte

- Det er en meget alvorlig situasjon, og vi mottar mellom 20 og 30 personer hver dag som endten er smittet av ebola eller frykter at de har blitt smittet.

- Vår avdeling har nettopp kommet i gang, og totalt har vi rundt 60 sengeposter, sier Hasle som er medisinsk ansvarlig for Leger uten grensers ELWA 3-avdeling i Liberias hovedstad Monrovia.

Hasle er spesialist i infeksjonssykdommer med diplom i tropemedisin, og leder av Reiseklinikken i Oslo. Han har jobbet med infeksjoner og smitte i en årrekke, men har aldri jobbet med en like stor epidemi som ebola.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

1 MÅNED*

Få med lørdagsavisa

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per måned 0,03 kr per dag.

*Tilbudet gjelder abonnement på Dagbladet Pluss og Dagbladet Helgeavis. Abonnementet fornyes automatisk etter tilbudsperioden (165 kr/mnd). Prisen ved fornyelse er inkl. 33% rabatt på begge abonnementene, fordelt på Dagbladet Pluss (66 kr/mnd) og Helgeavisa (139 kr/mnd) så lenge man har begge abonnementene. Det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED**

PRØVETILBUD

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr per uke 0,03 kr per dag.

**Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/mnd) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per måned 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Tilbudet inkluderer papirutgaven av Dagbladet med Magasinet levert hjem hver lørdag. Abonnementet fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden (Totalt 165 kr/mnd, fordelt på Dagbladet Pluss 66 kr/mnd og Helgeavisa 99 kr/mnd)
  • ** Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.