Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er forferdelig at noen kan ligge død hjemme så lenge

Norsk kvinne lå død i leiligheten sin i to år, før hun ble funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 69 år gammel norsk kvinne ble funnet død hjemme i leiligheten sin i Karlstad i Sverige først to år etter at hun døde.

Hun ble funnet i forrige uke, men saken ble først omtalt i svenske medier i går. I dag ble det kjent at kvinnen hadde norsk statsborgerskap.

To døtre i Norge Avdøde har ingen slektninger i Sverige, men skal ha to døtre som bor i Norge, skriver VG.

Det var tilfeldigheter som førte til at hun ble funnet. På grunn av fuktproblemer i løpet av høsten i bygget der kvinnen bodde, ville utleieren undersøke om det også gjaldt hennes leilighet.

Men ingen svarte når han ringte eller banket på døren.

- Da tok jeg kontakt med namsmannen, og de tok kontakt med en låsesmed, sier Bo Lennart Christensen til Aftonbladet.

Minst to år Onsdag i forrige uke ble leiligheten åpnet og kvinnen funnet. Ut ifra andre funn i leiligheten anslår politiet at hun har vært død i minst to år.

- Det er forferdelig at noen kan ligge død hjemme så lenge. At man ikke har bedre kontroll på slikt, at ikke samfunnet griper inn tidligere, sier Christensen til Värmlands Folkblad. Også naboene i Karlstad lurer på hvordan det kunne gå så lang tid før hun ble funnet. Regninger og post Husleien ble betalt med autotrekk, men andre utbetalte regninger burde fått noen til å reagere, skriver Aftonbladet.

Strømmen ble kuttet allerede for halvannet år siden, og det er tidligere blitt meldt fra om mye post i postkassen. Pårørende i Norge er varslet om dødsfallet. Kvinnens eksmann sier til Aftonbladet at hun for to-tre år siden ikke ønsket å ha noen kontakt med familien i Norge. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling