- Det er forskjell på å være statsråd og å jobbe 8-16

SVs Olav Gunnar Ballo forsvarer Brustad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Han har derimot ingen forståelse for kritikken mot statsråden.

- Kritikken mot Brustad er smålig, urimelig og utidig, sier Olav Gunnar Ballo.

SV-politikeren sitter i Stortingets helse- og omsorgskomité og reagerer sterkt både på VGs oppslag om helseministerens bruk av privatklinikken Volvat, og på opposisjonspolitikeres kritikk av helseministeren.

Ingenting galt

Ballo ser ingenting galt i at Brustad valgte å gå til en privatklinikk i Oslo istedenfor den kommunale legevakten. Han mener uttrykkelig at statsråden er i en spesiell situasjon.

- Det er klart det er forskjell på det å være statsråd og det å jobbe 8-16. Det kan ikke være sånn at en statsråd som har lange arbeidsdager og sitter på kontoret til sent på kveld skal bruke natten til å sitte i kø med barnet sitt på den kommunale legevakten, sier Ballo.

Ballo er bekymret for hva slags konsekvenser slike holdninger kan få.

- Vi trenger statsråder som har krefter til å holde ut. Det er krevende jobber hvor man får lite tid til overs til barn og familie. Vi kan komme til å se at vi til slutt ikke har folk som vil gå inn i disse jobbene, spår han.

GREIT MED PRIVATE: - Verken Ap eller SV har ment at man bør kvitte seg med det, men vi sier at hvis man vil bruke private tjenester, så må man betale for det selv. Og det har helseministeren gjort, sier Olav Gunnar Ballo. Foto: Scanpix
GREIT MED PRIVATE: - Verken Ap eller SV har ment at man bør kvitte seg med det, men vi sier at hvis man vil bruke private tjenester, så må man betale for det selv. Og det har helseministeren gjort, sier Olav Gunnar Ballo. Foto: Scanpix Vis mer

- Skal man neglisjere sine egne barns behov kun på grunn av mulig kritikk fra Frp eller Høyre? spør Ballo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han har ikke selv benyttet seg av Volvat eller rent private tilbud, men mener Brustad er i sin fulle rett når hun gjør det.

- Hvis jeg valgte å ta en operasjon på Volvat og betalte rubbel og bit selv, hva er galt i det?

- Politikere må være mer rause

I regjeringens Soria Moria-erklæring står det:

«Alle skal ha tilgang til gode og likeverdige helse- og omsorgtjenester, uavhengig av personlig økonomi og bosted. Dette er et offentlig ansvar.»

I VG kritiserer Frp-formann Siv Jensen og Høyres helsepolitiske talsmann Inge Lønning Brustads bruk av Volvat. De mener helseministerens praksis står langt fra hennes uttalte politikk. Olav Gunnar Ballo mener uttalelsene er smålige.

- Politikere må være mer rause mot hverandre. Det er ingenting som er lettere enn å ta hverandre på en sak som dette. Barna våre er noe av det såreste vi har, og vi gjør nok alle det beste vi kan for dem, sier han.

Ballo mener det blir galt å fremstille Arbeiderpartiets politikk som om den går inn for å fjerne private helsetjenester.

- Verken Ap eller SV har ment at man bør kvitte seg med det, men vi sier at hvis man vil bruke private tjenester, så må man betale for det selv. Og det har helseministeren gjort.

KJØPER PRIVAT: Det ble i dag kjent at helseminister Sylvia Brustad har brukt privat lege ved flere anledninger istedenfor å gå på den kommunale legevakten.