- Det er forståelig at de hadde tilleggsspørsmål, for det er en vanskelig sak

De sakkyndige har nå levert nye opplysninger om Breiviks liv.

FIKK TILLEGGSSPØRSMÅL:  Etter at de sakkyndige leverte den andre rapporten om Breiviks psykiske helse sa Den rettsmedisinske kommisjonen at den manglet opplysninger om Breiviks barndom, ungdomstid og tiden han bodde sammen med moren. Rettspsykiterne Agnar Aspaas i retten. Foto: Jacques Hvistendahl
FIKK TILLEGGSSPØRSMÅL: Etter at de sakkyndige leverte den andre rapporten om Breiviks psykiske helse sa Den rettsmedisinske kommisjonen at den manglet opplysninger om Breiviks barndom, ungdomstid og tiden han bodde sammen med moren. Rettspsykiterne Agnar Aspaas i retten. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Psykiater Agnar Aspaas sier han forstår at Den rettsmedisinske kommisjon hadde tilleggsspørsmål til den andre rapporten om Anders Behring Breivik.

Mandag var tilleggserklæringen fra Aspaas og medsakkyndig Terje Tørrissen klar og i ferd med å bli sendt ut.

Selv om den ikke var registrert inn verken i Oslo tingrett eller hos Den rettsmedisinske kommisjon, bedyrer Aspaas overfor NTB at rapporten er sendt.

- Den er sendt fra oss i god tid, sier Aspaas.

Til NRK sier Vestfold-psykiateren at han forstår kravet om en tilleggsrapport til den allerede 300 sider lange hovedrapporten som kom 10. april.

- Det er forståelig at de hadde tilleggsspørsmål, for det er en vanskelig sak, sier Aspaas.

Det var opplysninger knyttet til Breiviks barndom, ungdomstid og tiden han bodde sammen med moren, kommisjonen mente manglet i rapporten. Aspaas og Tørrissen tok derimot beslutningen med ro og opplyste til NTB senere at de hadde det nødvendige grunnlagsmaterialet for å levere et raskt svar på kommisjonens forespørsel.

De første sakkyndige, Synne Sørheim og Torgeir Husby, mente Breivik var psykotisk 22. juli. Tørrissen og Aspaas har derimot konkludert med det motsatte.

(NTB)