Nervøs: - Noen investorer blir nervøse i første runden. Når det svinger på nytt, er noen mer på vakt enn de var, sier aksjestrateg i DNB Markets, Kristian Tunaal. Foto: Finansavisen.
Nervøs: - Noen investorer blir nervøse i første runden. Når det svinger på nytt, er noen mer på vakt enn de var, sier aksjestrateg i DNB Markets, Kristian Tunaal. Foto: Finansavisen.Vis mer

- Det er fortsatt en del nervøsitet i markedet

Den mentale terskelen for å gjøre endringer er lavere, mener aksjestrateg.

(Finansavisen.no): 2018 har vært turbulent på Oslo Børs. For rundt en måned siden begynte fallet, før det den siste tiden har vært tegn på at ting var på vei til å snu igjen.

Tunaal forklarer at DNB Markets har kikket nærmere på utviklingen i den faktiske volatiliteten siden uroen startet i markedene tidligere i vinter.

- Om noe, så har den steget videre i februar. Det betyr rett og slett at selv om vi har fått noen dager med opptur, så er det fremdeles en del usikkerhet og nervøsitet i markedet, sier Kristian Tunaal, aksjestrateg i DNB Markets, til Finansavisen.

Oslo Børs var torsdag ned nesten 2 prosent før den hentet seg inn og avsluttet dagen ned rundt 1,3 prosent.

Fredag sender president Donald Trump tollnyhet Oslo Børs ned 1,8 prosent.

Tunaal forklarer at volatilitet har en tendens til å skape volatilitet.

- Noen investorer blir nervøse i første runden. Når det svinger på nytt, er noen mer på vakt enn de var. Den mentale terskelen for å gjøre endringer blir lavere.

Så er det også noen fundamentale faktorer som spilte inn torsdag. Som det første møtet mellom den nye sentralbanksjefen og den amerikanske kongressen.

- Jerome Powell skal holde en tale for Kongressen og det er mye spekulasjoner rundt hva han vil si. Vi tviler på at han vil si noe dramatisk. Han er haukete, men av de rette grunner. Han har tro på økonomien. En rente som stiger på grunn av en god økonomi, det kan markedet leve med, mener aksjestrategen, ifølge Finansavisen.

Det var også knyttet spenning til ISM-tallene, eller innkjøpssjefenes aktivitetsbarometer. I februar steg indeksen til 60,8 poeng.

- Hvis du ser på sammenhengen mellom ISM og avkastning på børsen så fant vi ut at når førstnevnte ligger rundt 60 poeng, blir det svak avkastning på børsen i tre til seks måneder. Da har optimismen kommet så høyt at det nesten bare kan gå en vei, sier han, ifølge avisen.

Andre økonominyheter:
​Sunnmøring håver inn - solgte over 800.000 sveler
Trump-toll sprer frykt i Asia ​