- OVERFALT OG VOLDTATT: Ifølge den 21 år gamle kvinnen skal hun ha blitt voldtatt på handicap-toalettet på dette utestedet i Stavanger sentrum. Hun er helt utmattet etter at saken nå har blitt henlagt av statsadvokaten. Foto: Google Maps
- OVERFALT OG VOLDTATT: Ifølge den 21 år gamle kvinnen skal hun ha blitt voldtatt på handicap-toalettet på dette utestedet i Stavanger sentrum. Hun er helt utmattet etter at saken nå har blitt henlagt av statsadvokaten. Foto: Google MapsVis mer

- Det er fritt fram for fremmede menn å begå overfallsvoldtekter, for de kan bare si at det var frivillig etterpå

Statsadvokaten mener det var for mye tvil om kvinne (21) ble voldtatt eller hadde frivillig sex med totalt ukjent mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 21 år gamle Stavanger-kvinnen har forklart at mannen (22) fra Gambia smatt inn døren bak henne på handicap-toalettet før hun rakk å låse etter seg.

Der skal mannen ha overfalt henne og voldtatt henne, skriver Stavanger Aftenblad.

Tvil 21-åringen var på byen med kollegaer på nattklubben 23-25 i Stavanger sentrum da episoden skjedde natt til fredag 13. mai i år.

Både kvinnen og mannen har lik forklaring om at de hadde samleie inne på toalettet, men det er spørsmål om samtykke som statsadvokat Jørgen Berner Torstensen mener det kan settes tvil om.

Den 22 år gamle mannen skal ha stukket fra nattklubben like etter hendelsen, mens hun varslet sine kollegaer. De har fortalt at hun skal ha vært i sjokk, og varslet politiet.

Påtaleansvarlig politiadvokat i Rogaland politidistrikt, Karen Mork, mente bevisene holdt til tiltale og varetektsfengslet han 16 mai. til slutten av oktober. Det var statsadvokat Torstensen uenig i og henla saken basert på bevisets stilling.

- Helt utmattet Kvinnens bistandsadvokat Maren Eide forteller at den 21 år gamle kvinnen er helt utmattet og derfor ikke orker å anke henleggelsen.

- Hennes umiddelbare reaksjon var at hun er veldig skuffet over henleggelsen og forstår ikke hvordan noen kan bli tatt, dersom man ikke kommer noen vei med en sak med DNA og så mye bevis, sier Eide til Dagbladet.

- Jeg er helt uenig i statsadvokaten og ville påklagd henleggelsen, men hun orket ikke det. Hun vil bare komme seg videre i livet og legge dette bak seg, sier hun videre.

- Dette har vært en vanvittig påkjenning for henne etter en overfallsvoldtekt på en kveld hun skulle ha en koselig tur ute på byen med sine kollegaer en torsdagskveld, sier Eide.

Hun forteller at kvinnen nå har mistet troen på rettssystemet:

- Hun mener det er fritt fram for fremmede menn å begå overfallsvoldtekter, for de kan bare si at det var frivillig etterpå, sier Eide til Stavanger Aftenblad.

Hun mener forklaringen hans ikke henger på greip.

- Først forteller han at hun bare heiv seg over ham, og så forklarte han at de hadde danset sammen først og at hun ledet ham inn på toalettet. Ingen av vitnene har sett dette, og det er ingen tvil om at dette er en ren overfallsvoldtekt, sier Eide til Dagbladet.

- Frivillig sex 22-åringen fikk endelig avslag på asylsøknaden sin torsdag 12. mai, dagen før hendelsen. Mannens forsvarer, advokat Kjell Myrland, forteller til Dagbladet at mannen snart vil reise hjem til Gambia.

- Han ble selvfølgelig veldig glad da han hørte om henleggelsen. Hans forklaring har hele tiden vært at dette var frivillig sex, sier Myrland til Dagbladet.

- Det som for så vidt er spesielt med denne saken er hun ikke har noen ytre tegn til voldtekt i form av vold eller andre ting. Dette skjedde på et toalett på et utested i Stavanger, og hun har heller ikke ropt, sier Myrland videre.

Myrland mener bistandsadvokaten trolig har rett i at mannen har endret forklaring, men mener det er udramatisk.

- Jeg ser ikke noe dramatisk på en endring i forklaringen, og det gjør tydeligvis ikke statsadvokaten heller.

Trolig vil mannen få med seg nærmere 70 000 kroner i oppreisningserstatning etter over fem måneder i varetekt, ifølge advokaten.

- Det kommer han til å kreve. Standarden er på litt over 400 kroner dagen. Det blir totalt mellom 60 000 og 70 000 kroner.

- Stivnet fullstendig Forsvarsadvokat Maren Eide mener Myrlands uttalelser om at hun ikke gjorde motstand eller ropte kan forklares med at 22-åringen var sterkere enn henne og at musikken var for høy for å rope etter hjelp.

- Alt gikk veldig fort. Hun skulle bare på do da det kom inn en annen mann hun aldri hadde møtt for og forgrep seg på henne. Hun stivnet fullstendig, men forsøkte å gjøre motstand. Det var dessuten svært høy musikk på nattklubben, så ingen hadde hørt ropene hennes, sier Eide.

- Han skamslo henne ikke, men han var mye sterkere enn henne og holdt henne fast.