Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er fryktelig tragisk

Harald Martin Brattbakk gikk på flyskolen der to nordmenn styrtet i natt.

ELEV VED SKOLEN: Harald Martin Brattbakk var elev ved skolen i Daytona i 2007. Dagbladet møtte ham da han var ferdig med utdannelsen i USA. Brattbakk tok siste del av flygerutdannelsen i Norge og jobber nå i Norwegian. Brattbakk står her på den samme flytypen som styrtet i natt. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
ELEV VED SKOLEN: Harald Martin Brattbakk var elev ved skolen i Daytona i 2007. Dagbladet møtte ham da han var ferdig med utdannelsen i USA. Brattbakk tok siste del av flygerutdannelsen i Norge og jobber nå i Norwegian. Brattbakk står her på den samme flytypen som styrtet i natt. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Harald Martin Brattbakk, tidenes toppscorer i Norge, utdannet seg til pilot ved Phoenix East Aviation i 2007. I natt norsk tid styrtet et ettmotors Cessna 172, verdens mest brukte skolefly, utenfor Daytona Beach i Florida.

To nordmenn er savnet. Dagbladet får opplyst fra folk som kjenner forholdene ved skolen at det mest sannsynlig er snakk om en instruktør og en student.

Brattbakk så nyheten på nettet i morgentimene norsk tid. Han kjenner ingen ved skolen nå, men blir preget av ulykka.

- Det er veldig tragisk at det skjer. Slike ulykker skulle man helst ikke skjedd, men det er fortsatt farligere å kjøre bil, sier Brattbakk, som nå jobber som pilot i Norwegian.

- Mest av alt er dette tragisk for de berørte familiene.

Mange norske studenter Skolen har et eget skandinavisk program og det er omlag 70 norske studenter ved skolen.

- Jeg gikk på skolen i 2007 og hadde et godt inntrykk av skolen. Det var flinke instruktører og ryddige forhold, jeg hadde en fin opplevelse der og følte meg trygg hele tiden, sier Brattbakk.

Han ønsker ikke å spekulere om årsaken til ulykka eller hvor langt studenten ombord var kommet i utdannelsen.

- Det blir feil av meg å spekulere uten mer kunnskap om ulykka. Nå må den amerikanske lufthavarikommisjonen få lov til å gjøre jobben sin.

Ambassaden undersøker Ulykka skjedde 18.30 lokal tid, det vil si 00.30 norsk tid. Øyenvitner forteller at flyet brant da det styrtet i sjøen 150 fra land ved Daytona Beach. Fortvilte vitner til ulykka forsøkte å svømme ut til vraket for å lete etter overlevende.

Flyet sank raskt og vrakrester ble skylt opp på land.

Pressevakt i UD, Marte Leberg Kopstad, sier at de ikke har blitt informert om flyulykka.

- Vi har ikke noe informasjon om saken, men vil undersøke det gjennom vår ambassade, opplyser pressevakt Marte Lerberg Kopstad i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

Dagbladet har vært i kontakt med den aktuelle skolen, men ennå ikke fått noen uttalelse.

VRAKRESTER: Rester etter vraket har skyllet opp på land. To nordmenn er savnet. Foto: News 13
VRAKRESTER: Rester etter vraket har skyllet opp på land. To nordmenn er savnet. Foto: News 13 Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling