- Det er fullstendig kaos her

Norske Christian (24) løp ut i gata da jordskjelvet startet.

FALT PÅ GULVET: Alle tingene i leiligheten til Christian Granum (24) fra Hamar, falt på gulvet da jordskjelvet startet. Foto: Christian Granum
FALT PÅ GULVET: Alle tingene i leiligheten til Christian Granum (24) fra Hamar, falt på gulvet da jordskjelvet startet. Foto: Christian GranumVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Christian Granum (24) fra Hamar studerer ved Josai International University i Tokyo.

Han befant seg inne i leiligheten sin i Shinjuku, som ligger midt i Tokyo, da det kraftige jordskjelvet på 8.9 startet.

- Alt raste - Klokka 14.50 lokal tid begynte det å riste noe voldsomt, og alt jeg hadde i leiligheten som stod på hyller også videre raste ned på gulvet, forteller Granum til Dagbladet.

Han forstod kjapt at dette var et kraftig skjelv og at det lureste han kunne gjøre var å komme seg ut.

- Det var da jeg hørte at naboene løp ut at jeg ble redd selv, og stakk ut. Jeg bor i sjuende etasje så det tok litt tid å ta trappen ned. Dessuten var det mye folk i trappene så det var kaotisk, forteller 24-åringen.

Kaos Han forteller at skjelvet varte og varte.

- Kanskje så lenge som i fem minutter, tror han.
 
Da Christian endelig kom ut, ble han møtt av kaos.

- Det var masse folk ute i gatene, og ganske kaotisk: folk gråt åpenlyst og man kunne høre sirener fra alle kanter.

Etterskjelv Er du i Japan, eller vet du noe om situasjonen? Kontakt oss på 24001000, eller på 2400@dagbladet.no.

Så langt har det vært mist fem etterskjelv, forteller Christian, og han er usikker på hva han bør gjøre videre.

- Siden det er flere etterskjelv så er jeg litt engstelig. Men tsunami er det ikke fare for her, siden jeg bor flere kilometer fra kysten.

Nervøs stemning Også Vidar Amundsen befinner seg i Tokyo. Han forteller at etterskjelvene er kraftige og at det rister mens han kommuniserer med Dagbladet.    

- Det begynte ganske rolig og vi trodde det var et av de vanlige småskjelvene som hender hele tiden, men plutselig tok det hel av og alle begynte å løpe mot utgangene, sier Amundsen.

Han befant seg da i femte etasje i et ni etasjers høyt kontorbygg.  

- Mens jeg løp ned trappene så jeg store og små bygg vaie fra side til side, og takstein raste fra taket på et gammelt yempel i nærheten, forteller han.  

Ute var det masse folk i gatene og det var sirener overalt.  

- Nå har folk roet seg ned litt, men det rister fremdeles og det er en ganske nervøs stemming. Alle tog har stoppet og mange kommer seg ikke hjem.

Alle som har henvendelser vedrørende jordskjelvet/tsunamien i Japan kan ringe Utenriksdepartementets publikumstjenester på +47 23 95 23 95.

ENGSTELIG: Christian Granum forteller at han forstod alvoret i situasjonen da han hørte at alle naboene løp ut. Foto: Privat
ENGSTELIG: Christian Granum forteller at han forstod alvoret i situasjonen da han hørte at alle naboene løp ut. Foto: Privat Vis mer