Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er fullstendig Texas i Norge, hvem som helst kan bestråle hele nabolaget

Derfor tilbyr alternativforening 8500-kroners bomullsnett med sølvtråder for å roe ned hypre barn. Lege advarer.

FOR HYPRE BARN:  Foreningen Baldron selger et nett til senger for å beskytte kjøperne mot stråling fra trådløst nett, trådløse fasttelefoner og mobiltelefoner. De mener at spesielt hypre barn kan bli bedre ved forbedret nattesøvn under nettet. Statens strålevern påpeker at det ikke eksisterer noen forskning som viser noen sammenheng mellom urolig barn og stråling. Skjermdump: Baldron.no
FOR HYPRE BARN: Foreningen Baldron selger et nett til senger for å beskytte kjøperne mot stråling fra trådløst nett, trådløse fasttelefoner og mobiltelefoner. De mener at spesielt hypre barn kan bli bedre ved forbedret nattesøvn under nettet. Statens strålevern påpeker at det ikke eksisterer noen forskning som viser noen sammenheng mellom urolig barn og stråling. Skjermdump: Baldron.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Til helga arrangeres «Den Store Alternativmessen» på Lillestrøm, et arrangement som med sine 450 foredrag og 350 utstillere trekker rundt 15 000 besøkende.

Den helbredende frekvensen, heter et av foredragene, holdt av foreningen Baldron, som er opptatt av stråling, miljø, lys- og vannkvalitet.  

Nett for søvnkvalitet Dette er en forening som på sine nettsider blant annet selger et himmelseng-lignende nett kalt Baldakin Daylite, som ifølge Baldron gir «fullverdig beskyttelse mot høyfrekvent stråling».

Nettet koster 8500 kroner.

- Strålingen fra mobiltelefoner og trådløse nettverk rammer allle, og mens noen tåler det i større grad, er andre veldig følsomme. Dette beskyttelseslaget består av finvevde sølvtråder omspunnet av bomull. Jeg anbefaler generelt dette for foreldre med urolige unger som blir hyperaktive, sier Ingelin Sevåg Vestly i Baldron.

- Urolige unger skyldes veldig ofte en kombinasjon av faktorer, men stråling er som oftest en faktor i spillet.

8500: Prisene på nettene varierer på Baldron sine nettsider. Ifølge Baldron skal en hjem med hypre barn resultere i husfred ved bruk av nettet. Foto: Baldron
8500: Prisene på nettene varierer på Baldron sine nettsider. Ifølge Baldron skal en hjem med hypre barn resultere i husfred ved bruk av nettet. Foto: Baldron Vis mer

Hun mener at «familiefreden kan reddes» ved at barna får skikkelig søvnkvalitet ved å sove med nettet.

- Ingen sammenheng Seksjonssjef ved Statens strålevern, Merete Hannevik, understreker at det ikke er påvist noen sammenheng mellom hypre barn og mobilstråling.

- At stoff med innvevd sølvtrå kan gi demping av radiobølger er riktig, men at dette gir effekt på urolige barn er det overhodet ingen dokumentasjon på, sier hun, og fortsetter:

- Det sies at en av fem nordmenn tror på alternative behandlere. Jeg reagerer på aktører påstår at det er en årsakssammenheng - som ikke er bevist - og at de bruker fysiske begrep helt feil.

Hannevik forteller at det er begrenset forskning på effekt av eksponering hos barn, men at det på dyr ikke finnes noen sammenheng. Hun beskriver Baldrons teltprodukt slik:

- Å forklare effekter på den måten er å lure folk.

- Ber om å bli bedratt Professor i sosialmedisin ved NTNU i Trondheim, Steinar Westin, mener at folk må gjøre som vil, men selv advarer han mot denne type behandling.

SKAUT:  Baldron selger også skaut som kalt «BALDRON strålingsskjermende tørkle i ulike farger». Skjermdump: Baldron.no
SKAUT: Baldron selger også skaut som kalt «BALDRON strålingsskjermende tørkle i ulike farger». Skjermdump: Baldron.no Vis mer

- Skal jeg være riktig kynisk, så får jeg inntrykk av at folk legger seg på sine knær og ber om å bli bedratt. Jeg erkjenner som lege at det finnes pasienter og sykdommer vi ikke har noen god forklaring på, og disse mennskene - med plager og smerter - kan ty til alternative grep. Da er man inne i prosess som kan bli kjempekostbar, sier han.

- Halvvitenskapelig språkbruk I programbeskrivelsen av utstillerne som deltar på alternativmessen på Lillestrøm har Baldron skrevet følgende:« Leter du etter en effektiv behandling av mage-tarm-parasitter, borreliose og infeksjoner — fra forkjølelse til kroniske betennelser?». Deretter presenterer de en healer og musiker som skal ha «revolusjonert frekvensteknologien».

«Hensikten er ikke å drepe bakterier og virus, men å heve cellene tilbake til sin egen frekvens, slik at de kan skylle ut alt som ikke hører hjemme i vevet», står skrevet.

- Typisk nå er at de alternative miljøene bruker halvvitenskaplig språkbruk, som ordene immunologi og motstandskraft, sier professor Westin.

- Ordene er med på å forføre folk, som ikke skjønner forskjellen på evidensbasert vitenskap og det som er tomme ord og tull, sier han videre.

- Én rapport nok Medgründer av Baldron, Ralph Kleimann, mener at det er nok med én forskningsrapport som viser at stråling er farlig, og at man derfor må være føre var.

- Har man sett en svart svane, vet man at alle ikke er hvite lenger. Det var det samme med røyking før det ble påvist skadelig for helsa.

Han mener derfor at offentlige rom, tog og fly burde ha egne «nettsurfingsrom».

- Det er fullstendig Texas i Norge, hvem som helst kan bestråle hele nabolaget med trådløst nettverk.

Kleimann forteller at deres kunder ofte har blitt «gitt opp av leger som har prøvd alt», og at flere er kronisk syke.

- Bare med et helheltlig syn kan vi avdekke årsaken til kroniske plager. 

- REDDER FAMILIEFREDEN:  Ingelin Sevåg Vestly i Baldron tilbyr netting til å ha rundt senga for å få slutt på hypre barn. Foto: Privat
- REDDER FAMILIEFREDEN: Ingelin Sevåg Vestly i Baldron tilbyr netting til å ha rundt senga for å få slutt på hypre barn. Foto: Privat Vis mer
SOVENETT:  Baldron selger flere forskjellige nett for å bedre nattesøvnen. Foto: Baldron.no
SOVENETT: Baldron selger flere forskjellige nett for å bedre nattesøvnen. Foto: Baldron.no Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!