Abbasi-familien deportert etter sju år i Norge:

- Det er fullstendig uforsvarlig at mora ble sendt bevisstløs ut av landet

Ekteparet Ragnhild Jepsen og Einar Vegge er sjokkert over norske myndigheters uttransportering av den afghanske familien Abbasi i helga.

KUNNSKAPSHUNGRIGE: Her markerer mor Atefa Rezaie at datteren Taibeh (midten) fikk utdelt vitnemålet etter å ha fullført videregående skole i fjor. Her sammen med yngstemann, Ehsan. Familien var godt integrert i Trondheim og barna var svært flittige elever. Foto: Privat
KUNNSKAPSHUNGRIGE: Her markerer mor Atefa Rezaie at datteren Taibeh (midten) fikk utdelt vitnemålet etter å ha fullført videregående skole i fjor. Her sammen med yngstemann, Ehsan. Familien var godt integrert i Trondheim og barna var svært flittige elever. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag morgen ble familien Abbasi vekket klokka fem om morgenen, med beskjed om at de skulle bli deportert til Afghanistan, et land to av de tre barna aldri har vært.

- Det er mye som tyder på at mor ble fraktet bevisstløs ut av Norge og det er ikke forsvarlig. Mora har en sykdomshistorie. Alt er dokumentert og gitt til myndighetene, sier Einar Vegge, venn av familien og leder av støttegruppa for familien Abbasi.

  • Nå må justisminister Jøran Kallmyr (Frp) svare, etter uttransporteringen av Abbasi-familien.

Fortvilet og livredd

Pilgrimspresten Vegge ble kjent med familien Abbasi gjennom dattera si, Ingjerd, som gikk i klasse med Taibeh på Rosenborg i Trondheim. De har mye kontakt, og har flere ganger ringt 113 i forbindelse med at mora, Atefa Rezaie, har besvimt.

Politiets utlendingsenhet (PU) bekrefter nå at «Rezaie gikk inn i en bevisstløs tilstand kort tid etter pågripelsen i Trondheim lørdag morgen kl. 5. Hun var fremdeles bevisstløs ved ankomst Istanbul».

- Min kone Ragnhild pratet med Taibeh på telefon i Istanbul i går. Hun er fullstendig fortvilet og livredd for mammaen sin og seg selv. Familien har jo stort nettverk i Trondhiem, men ikke i Oslo der mora er nå, sier Vegge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer