BASKETAK: I tillegg til at 23 år gamle Espen Aase døde, ble en 78 år gammel mann alvorlig skadet etter det som trolig var et basketak i sistnevntes leilighet i Strandgaten i Egersund natt til første nyttårsdag.
Foto: Frøydis Bredeli, Dalane Tidende / NTB scanpix
BASKETAK: I tillegg til at 23 år gamle Espen Aase døde, ble en 78 år gammel mann alvorlig skadet etter det som trolig var et basketak i sistnevntes leilighet i Strandgaten i Egersund natt til første nyttårsdag. Foto: Frøydis Bredeli, Dalane Tidende / NTB scanpixVis mer

- Det er funnet blodspor både på utsiden og innsiden av leiligheten

Espen Aase (23) døde i en leilighet i Egersund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge politiet var det 23 år gamle Espen Aase som tirsdag morgen ble funnet død i en leilighet i Egerund. I leiligheten ble også en 78 år gammel mann funnet hardt skadd.

Overfor Dagbladet opplyser politiadvokat Anne Mette Dale at politiet vil komme med mer informasjon om dødsfallet i dag klokka 12.00.

- Kan ikke utelukke drap Politiet fikk melding om saken klokken 5.05, tirsdag morgen. Overfor Aftenbladet sier politiet at hendelsen for dem fortsatt er et mysterium. Først i morgen vil trolig den hardt skadde 78-åringen bli avhørt.

- Vi kan ikke utelukke at det er et drap, men det er foreløpig ingenting som tyder på at det er snakk om et drap. Mannen er foreløpig så skadet at vi ikke har kunnet avhøre ham, men vi håper å gjennomføre avhør onsdag, sier politiadvokat Anne Mette Dale til Aftenbladet.

Da Dagbladet snakket med Dale i går sa hun imidlertid at det foreløpig «ikke er noe som tyder på at dette vil ende med noen drapssiktelse».

Ifølge VG tror politiet at Aase døde etter å ha kuttet seg på glasset i den knuste vindusruta til 78-åringen.

- Preg av kamp 78-åringen er innlagt ved intensivavdelingen på Stavanger universitetssjukehus. Tilstanden hans er alvorlig, men stabil. Mannen var bevisstløs da han ble funnet. Både 78-åringen og Espen Aase ble funnet i 78-åringens hjem. Leiligheten bærer preg av kamp, skriver Aftenbladet.

Ei rute i huset er knust og det er funnet blodspor både på utsiden og innsiden av leiligheten. Rundt ruta og ned langs ytterveggen til leiligheten, som ligger i første etasje, var det blodspor som tyder på omfattende blødninger. 23-åringen ble erklært død på stedet.

Politiet visste i går ikke om 23-åringen på egen hånd har forsøkt å ta seg inn vinduet, og skadet seg på vei inn, eller om basketaket med 78-åringen begynte utenfor.

- Hendelsesforløpet framstår uavklart. Vi er på utkikk etter vitner som har sett eller hørt ting i sentrum på dette tidspunktet, sa Dale til Dagbladet i går.

Aftenbladet skriver at også en 62 år gammel kvinne oppholdt seg i huset da hendelsen fant sted.

- Kvinnen er en slektning fra USA som var på juleferie i Norge. Hun feiret nyttårsaften hos 78-åringen, opplyser Dale.

- Ingen relasjon Politiet jobber nå med å kartlegge hva de to mennene har gjort tidligere på kvelden.

- Vi prøver nå å jobbe oss bakover for å finne ut hva som har skjedd i forkant. Vi vet ikke hvordan de to mennene endte opp i leiligheten, og derfor forsøker vi å finne ut om de han ha møtt hverandre tidligere på kvelden, sier Dale til Aftenbladet.

Politiet vet at klokken var langt over midnatt før de to mennene møttes i leiligheten i Strandgata.

- Det jeg imidlertid kan si, er at de to personene ikke har noen relasjon til hverandre fra før. Og at personene er ukjente for oss. Det vil si at de ikke har noe på rullebladet fra før, sier Dale.