10 prosent av innbyggerne smittet:

- Det er ganske brutalt

Ett smittetilfelle førte raskt til 100 smittede i Ulvik kommune i Hardanger. Det utgjør rundt ti prosent av de drøyt 1000 personene som bor der, og kommunen har måttet hente hjelp for å få hjulene til å gå rundt.

- UVIRKELIG: På få dager har ti prosent av innbyggerne i Ulvik, der Hans Petter Thorbjørnsen er ordfører fått påvist coronaviruset. Foto: Marit Hommedal / NTB
- UVIRKELIG: På få dager har ti prosent av innbyggerne i Ulvik, der Hans Petter Thorbjørnsen er ordfører fått påvist coronaviruset. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den lille kommunen langs Hardangerfjorden har ligget godt skjermet fra coronakaoset som har herjet, og hadde fra mars i fjor til januar i år registrert bare seks smittetilfeller. En utenlandsreise skulle imidlertid snu opp ned på den så å si coronafrie tilværelsen.

Etter å ha vendt hjem fra en reise i Sør-Europa, tilbrakt ti dager i karantene og testet negativt to ganger, begynte en av Ulviks innbyggere likevel å utvikle symptomer. En coronatest bekreftet mistanken, men da var det allerede for seint.

- På halvannen uke har vi nå fått 100 smittede. Det er ganske brutalt. Det er nesten uvirkelig at det har gått så fort, forteller ordfører Hans Petter Thorbjørnsen til Dagbladet.

Skole og barnehage episenter

Skolen og barnehagen ble etter hvert selve episenteret i kommunen, og smitten spredte seg som ild i tørt gress mellom innbyggerne. Tirsdag forrige uke stengte kommunen ned.

- Det kan bli kryssmitte i skole og barnehage og det er det som har skjedd her. Unger er ikke rigga for den avstandsgreia som man legger opp til nå, sier Thorbjørnsen.

Det viste seg ganske raskt at smitten opptrådte mer aggressivt enn vanlig, og etter analyser på Haukeland sykehus ble det bekreftet at bygda var rammet av den britiske og mer smittsomme varianten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer