Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er gjort funn som politiet mener kan knyttes direkte til saken

Politiet gjorde søk i området rundt drapsblokka på Etterstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet satte torsdag i gang et stort søk i området på Etterstad i Oslo der en mann ble drept og en annen utsatt for drapsforsøk lørdag.

- Det er gjort funn som politiet mener kan knyttes direkte til saken, men vi ønsker ikke å kommentere nærmere hva som konkret er funnet. Dette av hensyn til den pågående etterforskningen og gjenstående vitneavhør, skriver politiadvokat Tina Helleland i en pressemelding.

De lette i områder mellom leiligheten og Alnaelva.

Siktet for drap En 47 år gammel italiener har erkjent straffskyld for drapet på den 40 år gamle mannen som døde av skadene han fikk. Han nekter imidlertid straffskyld for drapsforsøket på den 35 år gamle mannen som overlevde, men fikk alvorlige skader.

Den siktede har tidligere hatt et forhold til 35-åringen. Mannen ble i helgen siktet for forsettlig drap og drapsforsøk, men onsdag ble siktelsen utvidet til å gjelde overlagt drap.

Det innebærer at politiet mener han planla drapet.

Ser etter drapsvåpenet 47-åringen som er siktet og varetektsfengslet i fire uker for drapet og drapsforsøket, skal ha angrepet de to mennene med et stikkvåpen. Våpenet er ikke funnet.

I morgentimene torsdag ble kratt i skråningen på den andre siden av gangstien bak blokka der drapet fant sted, fjernet med motorsag. Politiet bekrefter at de ser etter gjenstander som kan knyttes til saken, deriblant drapsvåpenet.

- Vi foretar et søk etter mulige gjenstander som kan ha blitt lagt igjen eller kastet i en mulig fluktrute. Vi går ut bredt og har ingen forventninger, men håper å finne gjenstander som enten kan ha blitt brukt i handlingen eller som vedkommende kan ha hatt med seg, sier innsatsleder Torgeir Brenden i Oslo politidistrikt til NTB.

SIKTET FOR OVERLAGT DRAP: Politiet etterlyste 47 år gamle Almir Ros etter drapet på Etterstad lørdag kveld. Natt til mandag ble han pågrepet og siktet. Foto: Politiet / NTB scanpix
SIKTET FOR OVERLAGT DRAP: Politiet etterlyste 47 år gamle Almir Ros etter drapet på Etterstad lørdag kveld. Natt til mandag ble han pågrepet og siktet. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer

I 11-tiden ankom kriminalteknikere søksområdet.

Sannsynlig fluktrute Søket foregår i skråningen ned mot Alnaelva. Mannskapet gikk manngard i det tette og høye krattet ned mot elva.

Den drapssiktede italieneren skal ha vært iført en langhåret, lys parykk og kvinneklær, blant annet en leopardmønstret jakke, under angrepet.

Parykken og klærne ble funnet i terrenget ned mot Alnaelva.
(NTB)

FANT GJENSTAND:  Politiet satte torsdag i gang et stort søk i området på Etterstad i Oslo , sammen med sivilforsvaret. Der en mann ble drept og en annen utsatt for drapsforsøk lørdag.
Her leter de langs Alnaelva. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FANT GJENSTAND: Politiet satte torsdag i gang et stort søk i området på Etterstad i Oslo , sammen med sivilforsvaret. Der en mann ble drept og en annen utsatt for drapsforsøk lørdag. Her leter de langs Alnaelva. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
SØK RUNDT BLOKKA:  Politiet satte torsdag i gang et stort søk i området på Etterstad i Oslo , sammen med sivilforsvaret. Der en mann ble drept og en annen utsatt for drapsforsøk lørdag. Her med Hund  langs gangveien på Etterstad. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SØK RUNDT BLOKKA: Politiet satte torsdag i gang et stort søk i området på Etterstad i Oslo , sammen med sivilforsvaret. Der en mann ble drept og en annen utsatt for drapsforsøk lørdag. Her med Hund langs gangveien på Etterstad. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling