- Det er godt å ha venner i øyeblikk som dette

Jokela mintes massakre-ofrene i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TUUSULA (Dagbladet.no): I kveld var det tid for å minnes de ni som ble drept under Jokela-massakren i går. Flere kirker i Tuusula hadde egne minnegudstjenester for de døde. De fleste pårørende, skolens elever og lærere møttes i Jokela kirke, noen få hundre meter unna skolen hvor det uvirkelige skjedde.

Like før klokken seks i kveld kom de flokkvis til kirken i det kalde novembermørket. Mange hadde vært ved skolen og tent lys langs den lille innsjøen som ligger ved det avsperrede området.

Satt på gulvet i kirkenHelt til slutt, like før gudstjenesten startet kom en stor flokk på omtrent 40 personer, både voksne og barn. De ble stoppet av frivillige fra Røde Kors som passet på at ingen pressefolk snek seg inn. Kirken var allerede full. Mange begynte å gråte i frustrasjon over at de ikke fikk plass. Etter noen minutter fikk de meldingen om at de kunne komme inn hvis de kunne nøye seg med å sitte på gulvet. Alle stolene var allerede opptatt.

Sakus kamerat ble drept

19 år gamle Saku Niskonnen var blant de flere hundre som hadde møtt opp for å dele sorgen. Han mistet selv en god kamerat under massakren i går formiddag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer