Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er godt å se at juridiske tyngdelover også gjelder for medlemmer av milliardærklubben

Hans Kristian vant rettsstrid om Stein Erik Hagens gamle villa.

VANT TIL SLUTT: Hans Kristian Skarpholt vant i lagmannsretten etter en mangeårig strid om en fasjonabel luksusvilla i Holmenkollen solgt til ham av Stein Erik Hagen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VANT TIL SLUTT: Hans Kristian Skarpholt vant i lagmannsretten etter en mangeårig strid om en fasjonabel luksusvilla i Holmenkollen solgt til ham av Stein Erik Hagen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er godt å se at juridiske tyngdelover også gjelder for medlemmer av milliardærklubben, sier Hans Kristian Skarpholt til Dagbladet.

Han har nettopp vunnet mot Bergliot M. Hagen og Protector forsikring i Borgarting lagmannsrett, etter en mangeårig strid om en fasjonabel luksusvilla i Holmenkollen.

Fant feil Striden står mellom Hagen-familien og ekteparet Hans Kristian og Annicken Skarpholt, og stridens kjerne er en villa i Holmenkollen som opprinnelig ble oppført av Stein Erik Hagen i 1987.

Eiendommen ble overdratt til Hagens nå avdøde far, Odd Hagen, i 1993. Han solgte så villaen på seinsommeren 2010, for 21,8 millioner til selskapet Beetle Invest - før Skarpholt kjøpte villaen for 20 millioner kroner bare et par dager seinere.

Men Skarpholt oppdaget så det han mente var en rekke feil og skader ved boligen - feil og skader som han mente bevisst ble holdt skjult for ham.

- Holdt tyst Skarpholt mente at Odd Hagen lot være å informere om såvel feil med ventilasjonsanlegget og punkterte vinduer, som et defekt kjøleanlegg, rørlekkasjer på badet og flere forhold.

Skarpholt reklamerte over en rekke forhold. Da Protector forsikring avslo kravet gikk paret til sak.

Da Odd Hagen døde ble hans kone og Stein Erik Hagens mor, Bergliot M. Hagen (86), gjort til saksøkt sammen med Protector fordi hun satt i uskiftet bo. Og det var Bergliot M. Hagen som vant i Oslo tingrett.

20 MILLIONER: Skarpholt kjøpte luksusvillaen for 20 millioner kroner i 2010. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
20 MILLIONER: Skarpholt kjøpte luksusvillaen for 20 millioner kroner i 2010. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Vi kommer til å anke dommen. Den er basert på feil både faktum og jus, sa Skarpholt til DN den gang.

Vant fram Som sagt så gjort. Dommen ble anket til Borgarting lagmannsrett - som ikke var enig med tingretten.

De kravene som ble anført for lagmannsretten var redusert utnyttelsesmulighet, manglende byggemelding for loft og vinterhage, to
punkterte vinduer og feil ved kjøleanlegg, ventilasjonsanlegg, ventilasjonsvifte og peiser.

Det største kravet, på en million kroner for redusert utnyttelsesgrad av boligen, førte ikke fram, og det nest største kravet - på 148 500,- for manglende byggemeldinger, ble redusert til 50 000,-.

Han vant likevel fram med fem av sju krav, og bilr tilkjent totalt 188 299,-.

Fornøyd - Vi er fornøyd med at vi har fått medhold på de fleste punktene, selv om det er synd at man må helt til lagmannsretten
for å komme fram til en løsning, sier advokat Hans Kristian Skarpholt til Dagbladet.

- Vi hadde håpet på en minnelig løsning tidligere, men motparten har valgt å ikke gjøre det. Da hadde vi ikke
noe annet valg enn å ta det hele veien. Det har vært en lang vei å gå, men vi mener at lagmannsrettens dom er grundig og god.

Han legger ikke skjul på at han er tilfreds med seieren - etter at han også selv prosederte saken selv. Skarpholt er nemlig selv advokat, med nettopp «faste eiendomsrettforhold» som spesialfelt.

Usikker på anke Advokat Tommy Ravndal, som er leder for prosessteamet i Protector forsikring og representerer Bergliot M. Hagen, sier det er for tidlig å avgjøre om saken skal ankes.

PROBLEMER: Flere av kravene som ble anført for lagmannsretten var feil og mangler på boligen, blant annet med peisene i huset. Her er Skarpholt sammen med Torstein Bø, som er advoktatfullmektig og kollega av Sakrpholt.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PROBLEMER: Flere av kravene som ble anført for lagmannsretten var feil og mangler på boligen, blant annet med peisene i huset. Her er Skarpholt sammen med Torstein Bø, som er advoktatfullmektig og kollega av Sakrpholt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Vi er fornøyd med at retten gir oss medhold i sakens vesentligste forhold. Kravet for tingretten var ca 1,6 millioner og for lagmannsretten 1,3 millioner, så kjøper har kun fått medhold i mindre deler av sitt krav, skriver Ravndal i en e-post til Dagbladet.

- Tingretten frifant selger fullt og helt, så det er i og for seg skuffende at lagmannsretten ikke kommer til det samme resultatet. Vi er uenig i at selger har tilbakeholdt opplysninger i denne saken.

BYGDE HUS: Striden sto om Stein Erik Hagens gamle villa i Holmenkollen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BYGDE HUS: Striden sto om Stein Erik Hagens gamle villa i Holmenkollen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling