Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er godt å se at noen av dem gjør jobben sin

Utøya-pårørende stoppet i politiets klappjakt etter drap i Oslo.

 SKRYTER AV POLITIET:  Freddy Lie mistet datteren Elisabeth Trønnes Lie (16) på Utøya, og datteren Cathrine (18) ble skutt og hardt skadd. Freddy har fulgt både rettssaken i Oslo tingrett og framleggelsen av 22. julikommisjonens utredning tett. I kveld ble han stoppet av politiet som er på jakt av føreren av en sølvgrå bil. Foto: Scanpix.
SKRYTER AV POLITIET: Freddy Lie mistet datteren Elisabeth Trønnes Lie (16) på Utøya, og datteren Cathrine (18) ble skutt og hardt skadd. Freddy har fulgt både rettssaken i Oslo tingrett og framleggelsen av 22. julikommisjonens utredning tett. I kveld ble han stoppet av politiet som er på jakt av føreren av en sølvgrå bil. Foto: Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet driver nå klappjakt på sjåføren av en sølvgrå bil som stakk fra stedet etter at en mann (31) ble skutt og drept i Oslo i kveld.

Øyenvitner observerte at bilen stakk av fra stedet på riksvei 190 og kjørte nordover mot E6.

Omkringliggende politidistrikter er varslet om bilen, og stanser biler av interesse.

Utøya-pårørende Freddy Lie er en av dem som ble stanset i kveld - han kjører en sølvgrå bil.

- Jeg ble stanset rett etter avkjøringen mot Drøbakk. Bilen ble omringet av to politibetjenter som beordret meg ut, sier han til Dagbladet.

Deretter ble han kroppsvisitert og betjentene undersøkte om det var flere i bilen.

- De sa ikke så mye, men til slutt fikk jeg bekreftet at dette var på grunn av skytingen i Oslo, sier Lie.

- Jeg vil gi skryt for det dem gjør nå. Det er godt å se at noen av dem gjør jobben sin.

Lie sikter til at 22. julikommisjonen i dag la fram sin utredning om beredskapen 22. juli 2011. Der fikk politiet ramsalt kritikk for måten de hadde håndtert situasjonen på.

Blant annet kom det fram at Oslo-politiet fikk et tips om Breivik rett etter bomba i regjeringskvartalet. Tipset ble liggende urørt i 20 minutter.

Det ble heller ikke opprettet sperre- eller observasjonsposter.

Flere har tatt til orde for at tabbene bør få konsekvenser, og tidligere i dag uttalte Freddy Lie at «Det bør være kø på NAV i morgen».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media