Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er gøy å skyte noen!

Amerikansk general har holdt foredrag om terrorkrigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske marinekorpset rystes av uttalelser fra et fremtredende befal.

James Mattis er general og har vært marinesoldatenes øverstkommanderende i viktige perioder i både Afganistan og Irak. På tirsdag holdt han foredrag i San Diego om strategi for terrorkrigen. Uttalelsene fra talerstolen fikk mange i salen til å hoppe. Foredraget ble tatt opp på bånd, og Mattis sa blant annet:

- Det er faktisk mye moro med å slåss. ... Det er gøy å skyte noen folk. Jeg skal være ærlig med dere, jeg liker å slåss.

Deretter la han til:

- Du går inn i Afganistan, der har du mannfolk som har slått damer i fem år fordi de ikke gikk med slør. Ikke sant, sånne folk har ikke noen mandighet igjen uansett. Så det er jævlig moro å skyte dem.

Kaller Mattis åpen

I dag kom en uttalelse fra general Mike Hagee, kommandant for det amerikanske marinekorpset, melder USA Today. Hagee sier at han har samtalt med Mattis \'vedrørende hans uttalelser\'. I presseskrivet prøver han å tone ned de skandaløse uttalelsene som James Mattis kom med under sitt foredrag.

- Mattis innrømmer at han burde valgt en annen måte å uttrykke seg på, heter det i presseskrivet fra general Hagee.

Hagee legger til at Mattis egentlig mente å snakke om de vanskelige realitetene ved krig:

- Mattis snakker ofte med en stor grad av åpenhet.

Generalen omtaler det å drepe fiender på en noe mer lyrisk måte enn medarbeideren Mattis gjorde på foredraget. I uttalelsen sier Hagee at marinens engasjement «er med på å gi oss den indre styrken til å ta livet av dem som undertrykker andre eller truer vår nasjons sikkerhet.»

- Dette er ikke noe vi liker, men vi aksepterer det som en realitet i vår profesjon som soldater, sier han.

General Hagee sier at han føler seg trygg på at James Mattis fortsetter i tjenesten i marinen.

503 Service Unavailable