- Det er grotesk, det er ikke tvil om hva det er

Kjærestepar fikk seg en stygg overraskelse på gravplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Man kan jo bare forestille seg hva pårørende hadde følt dersom de hadde sett dette, sier Kent Are Jensen til Dagbladet.

Han og kjæresten var søndag ettermiddag på kirkegården ved historiske Søsterkirkene i Hadeland i Gran kommune, da de oppdaget beinrester på flere av gravplassene.

- Det er grotesk. Det er ikke tvil om hva det er - det er helt tydelig beinrester som ligger oppå gravene, sier Jensen.

- Vil kalle det gravskjending Han forteller, og viser bilder av, beinrester og knokler som ligger strødd rundt om på gravplassene.

- Man forventer jo at det å gå på en kirkegård skal være en fin opplevelse. Jeg vil kalle det gravskjending, det er grotesk. Det at jeg skal være sistemann som tar på «Ørnulf fra 1871» stemmer ikke helt. Det er ikke sånn det skal være, det er respektløst, sier han til Dagbladet.

- Skjer flere ganger i året Åge Lindahl er én av kirketjenerne ved Søsterkirkene. Han forteller at det slett ikke er første gang noe slikt skjer.

- Det kommer fram når det har vært regnvær, det skjer hvert år og flere ganger i året. Gravplassene er veldig gamle, og det er masse beinrester. Vi prøver å plukke dem ut, men det alltid noe som kommer fram igjen, sier Lindahl.

Han mener det finnes en løsning som kunne få bukt med problemet.

Har løsningen på problemet - Ønsket vårt er at alle som gravlegges her skal kremeres - da slipper vi problemet. Det lar seg ikke gjøre, men det er et ønske vi kirketjenere har, sier han.

Lindahl forteller at han er på vei opp til kirkegården for å rydde opp i problemet, og presiserer:

- Det er ikke til avisa man skal melde ifra om sånt, man må si ifra til kirketjenesten.

I 2010 ble det graver-opprør etter en lignende liktabbe, den gang på Hatlestrand kirkegård, etter at en tante og hennes niese fant gebiss og beinrester da de besøkte en av sine kjære ved gravlunden.

<strong>BEINRESTER:</strong> Det er ikke første gang beinrester dukker opp på gravplassene rundt om i landet. - Det kommer fram når det har vært regnvær, sier kirketjeneren ved Søsterkirkene, hvor blant annet disse beinrestene ble funnet. Se alle bildene fra gravplassen, i bildeserien øverst. Foto: Kent Are Jensen
BEINRESTER: Det er ikke første gang beinrester dukker opp på gravplassene rundt om i landet. - Det kommer fram når det har vært regnvær, sier kirketjeneren ved Søsterkirkene, hvor blant annet disse beinrestene ble funnet. Se alle bildene fra gravplassen, i bildeserien øverst. Foto: Kent Are Jensen Vis mer
<strong>PÅ NYE GRAVER:</strong> Det var først og fremst på nye graver på gravlunden at Jensen og kjæresten fant flere beinrester søndag. Foto: Kent Are Jensen
PÅ NYE GRAVER: Det var først og fremst på nye graver på gravlunden at Jensen og kjæresten fant flere beinrester søndag. Foto: Kent Are Jensen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer