- Det er groteske og helt ubeskrivelige skader som kommer inn her

I 2009 skjøt israelske F16 mot offentlige bygninger. Nå bombes private hjem. Skadene er forferdelige, ifølge den norske legen Erik Fosse.

SAMLER KROPPSDELER: Slektninger og naboer av Batsh-familien i Tofah-nabolaget i Gaza samler likdeler fra sine venner og kjente. 
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
SAMLER KROPPSDELER: Slektninger og naboer av Batsh-familien i Tofah-nabolaget i Gaza samler likdeler fra sine venner og kjente. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GAZA BY (Dagbladet): Klokka ti i går kveld var Batsh-familien samlet rundt bordet for å spise sitt ramadan-måltid, like etter at de hadde vært i den lokale moskeen og bedt. Slektningen Tayseer Batsh, politisjef i Gaza, var også på besøk.

Så slapp et israelsk F16-fly ned to bomber over huset. Bygningen ble jevnet fullstendig med jorda, og 18 av de 30 familiemedlemmene i bygget døde. Blant dem fire tenåringer og fire kvinner. En av dem var bare i begynnelsen av 20-åra, hun var gravid og hadde med seg en sønn på halvannet år. Nå er de tre historie, sammen med 15 andre familiemedlemmer. Dagbladet besøkte området i morges. Huset er fullstendig jevnet med jorda, det er bare sand og småstein liggende igjen, og naboer henter klokka 10 i morges fremdeles ut kroppsdeler fra ruinene.

Den gravide moren, Samah, var ikke mulig å finne. Bare den ene hånda. Det var gifteringen som gjorde at folk visste at det var henne som var en av de døde.

Halve familien død Det var 30 mennesker i huset da de to bombene smalt inn i huset som ligger i Tofah-nabolaget i Gaza. Av dem døde 19. Tre kvinner i alderen 25-59, fire tenåringen på 12, 13 og 14 år og totalt 12 menn fra Batsh-familien. Politisjefen Tayseer Batsh, som var på besøk og sine slektninger, ligger hardt skadd på Shifa-sykehuset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer