- Det er grunn til å frykte parallellsamfunn hvis regjeringen fortsetter å føre Frp-politikk

SV-leder Audun Lysbakken vil gjøre Norge til et europeisk integreringsforbilde.

UENIGE: Frp og statsråd Sylvi Listhaug har advart mot framveksten av parallellsamfunn. Men Audun Lysbakken mener det er politikken til regjeringa som i så fall vil føre til det.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UENIGE: Frp og statsråd Sylvi Listhaug har advart mot framveksten av parallellsamfunn. Men Audun Lysbakken mener det er politikken til regjeringa som i så fall vil føre til det. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er grunn til å frykte parallellsamfunn hvis regjeringen fortsetter å føre Frp-politikk. I dag så har vi ikke den type segregering som du finner i for eksempel Molenbeek i Brussel eller Rosengård i Malmø, men jeg mener den passive integreringspolitikken til regjeringen er en oppskrift på segregering i framtiden, sier SV-leder Audun Lysbakken til Dagbladet.

Før jul inngikk Høyre, Frp, KrF, Venstre, Ap og Sp to forlik for asylinnstramming og integrering. SV sto utenfor forlikene, fordi de mente innstrammingene undergraver god integrering.

Etter terrorangrepene i Paris og Belgia er den fattige bydelen Molenbeek i Brussel blitt omtalt som et «parallelllsamfunn» som fremmer radikaliserte muslimer uten nødvendig kontakt med andre deler av samfunnet. PST og Kripos har avvist at slike parallellsamfunn finnes i Norge.

Når Frp har advart mot utviklingen av parallellsamfunn, svarer SV at det er regjeringens innstramminger som vil føre til isolasjon, passivitet og fattigdom - nettopp en oppskrift på parallellsamfunn.

- Europeisk forbilde SV tar i stedet til orde for en pakke som Lysbakken mener vil gjøre Norge til et europeisk integreringsforbilde. Integreringstiltakene (se faktaboks) innebærer blant annet et milliardløft for språkopplæring, en tiårig ekstrainnsats for arbeid, gratis heldagsskole, nasjonalt områdeløft hvor ikke en eneste bydel skal gis opp og offentlig imamutdanning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer