<strong>MYSTERIUM:</strong> Flere laboratorier er koblet inn for å finne ut hva det var som ødela Gaute Beckett Holmslets appetitt. Foto: Gaute B. Holmslet
MYSTERIUM: Flere laboratorier er koblet inn for å finne ut hva det var som ødela Gaute Beckett Holmslets appetitt. Foto: Gaute B. Holmslet Vis mer

Det er HÅRETE og KLUMPETE og ødela Gautes appetitt

Etter to uker har Tine fortsatt ikke funnet ut hva det var Gaute Beckett Holmslet fant i yoghurten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gaute Beckett Holmslet glemmer ikke så lett det som skjedde den 18. juni. Han hadde tatt en Go'morgen-yoghurt fra Tine med seg på jobben, slik han ofte pleide å gjøre, og gledet seg til en god munnfull.

- Da jeg satt ved pulten og akkurat skulle til å stikke skjeen nedi, var det noe som stakk opp. Jeg løftet det opp, og så at det hang fast til noe ekkelt, forteller Holmslet.

- Hva var det?

- Det er ikke godt å si.

Sendte budbil
Da han hadde kommet seg etter sjokket, ringte han Tine.

- Tine sendte en budbil for å hente det. Etter det har de holdt meg oppdatert. Jeg fikk epost fra dem senest i dag. De har ikke sagt noe om hva det er, bare at det ser forferdelig ekkelt ut og at det har høyeste prioritet, forteller Gaute Holmslet.

Fortsatt vet ikke Holmslet hva gjenstanden var - bortsett fra at den var klumpete, hårete og at den ødela matlysten resten av den dagen.

Håper på rotte
Nå er et stort apparat satt i sving for å finne ut av det. Tines laboratorium Tunga måtte gi opp, og sendte det videre til Norsk institutt for naturforskning (NINA). Tine og Holmslet går og venter på å få vite hva den hårete gjenstanden egentlig er for noe.

- Jeg håper at det er avføring fra en rotte som har spist hår. Jeg håper at det IKKE er en del av hårfestet til et menneske. Det hadde vært for ekkelt, sier Holmslet - og gyser litt ved tanken.

Han beskriver gjenstanden som på størrelse med en porsjonssnus, med hår som kan være tre til fem centimeter lange i en klase.

- Skal ikke skje
Kommunikasjonsrådgiver Sverre Stenseng bekrefter at Tine ser på saken med største alvor.

<strong>PORSJONSSNUS:</strong> Gjenstanden beskrives som på størrelse med porsjonssnus. Foto: Gaute B. Holmslet
PORSJONSSNUS: Gjenstanden beskrives som på størrelse med porsjonssnus. Foto: Gaute B. Holmslet Vis mer

- Vi har ikke fått svar på hva det er, for å si det rett ut. Vi ser selvfølgelig veldig alvorlig på det, og forstår at det er en ubehagelig opplevelse å finne et slikt fremmedlegeme i mat fra Tine, og det skal ikke skje. NINA jobber med saken, og har ikke brakt på det rene hva det er, sier han til Dagbladet.

Nye frokostvaner
Gaute Holmslet bekrefter at opplevelsen var ubehagelig.

- Jeg er glad for at det var lenge til lunsj, for matlysten forsvant på et blunk. Jeg var egentlig småkvalm ut dagen.

- Når kjøper du din neste Go'morgen-yoghurt?

- Det kan nok bli en stund til. Jeg har gått over til rosinboller til frokost, forteller Gaute Holmslet.

<strong>HÅPER:</strong> - Jeg håper at det er avføring fra en rotte som har spist hår. Jeg håper at det IKKE er en del av hårfestet til et menneske. Det hadde vært for ekkelt, sier Gaute B. Holmslet. Foto: Privat
HÅPER: - Jeg håper at det er avføring fra en rotte som har spist hår. Jeg håper at det IKKE er en del av hårfestet til et menneske. Det hadde vært for ekkelt, sier Gaute B. Holmslet. Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer