- Det er helt fantastisk at det skal være så vanskelig å få tak i noen kontanter

Knut fikk ikke tak i kontanter til konfirmasjonsgave. Han tror ikke at han er alene om å være frustrert over bankene.

FÅR IKKE TATT UT: Knut Fremstad er frustrert. Verken han eller sambygdingene fikk tatt ut penger før helga. Foto: Privat
FÅR IKKE TATT UT: Knut Fremstad er frustrert. Verken han eller sambygdingene fikk tatt ut penger før helga. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Knut Fremstad (45) fra Fall i Søndre Land havnet i helga i en liten knipe. Som han erkjenner selv, er det ikke verdens største problem, men fredag fikk han seg en ordentlige overraskelse da han skulle ta ut penger i bygda for å gi i konfirmasjonsgave lørdag.

- Det er helt fantastisk at det skal være så vanskelig å få tak i noen kontanter, sier Fremstad til Dagbladet.

Han tror flere i Bygde-Norge opplever det som ham, med flere minibanker flyttet og betalingsløsninger som i stadig større grad baserer seg på teknologi.

- Vil gi en hundrelapp - Vi har Kiwi, Rema 1000, Statoil og Joker her. Jeg har vært innom samtlige uten å få ut penger, sier han.

Fremstad hadde tenkt å ta ut en tusenlapp han kunne gi i gave. Det fikk han ikke gjort i verken Fall eller Hov i Søndre Land.

Slik mener han det er blitt etter at minibanken i bygda ble flyttet for en måneds tid siden. Selv om det er post i butikk - som skal ha kontantgaranti - ved både Joker- og Statoil-butikken, var ikke dette tilfellet fredag. 

- Jeg må kjøre til Gjøvik i kveld. Jeg har ikke noe annet valg. Det er ikke så ille for meg å kjøre de snaut fire milene det er, men ikke alle har den muligheten. Det er mange som deler min frustrasjon over dette. Selv om vi ikke nødvendigvis brukte minibanken så ofte da vi hadde den, er det fint å kunne forholde seg til den, sa Fremstad da Dagbladet snakket med ham fredag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer