Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Telenor:

- Det er helt feil at jeg har hatt et ønske om å skvise ut Berit Svendsen

Det er snarere tvert imot, sier konsernsjef Sigve Brekke.

KONSERNSJEF: Telenors konsernsjef Sigve Brekke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KONSERNSJEF: Telenors konsernsjef Sigve Brekke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berit Svendsen har jobbet for Telenor i nesten 30 år. I dag gikk hun av som administrerende direktør for Telenor Norge, og klokka 11.00 inviterte konsernsjef Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted til en pressekonferanse om utskiftningene i selskapet.

I august opplyste kilder til NRK at Brekke lenge skal ha forsøkt å bytte ut Berit Svendsen som leder Telenor Skandinavia. På pressekonferansen tilbakeviste Brekke at det har vært noe personlig ønske fra hans side å få Svendsen ut.

- Det er helt feil at jeg har hatt et ønske om å skvise ut Berit Svendsen, snarere tvert imot, sa Brekke under pressekonferansen.

- Nær kollega

I likhet med i en pressemelding som ble sendt ut i dag tidlig, gjentok Brekke at han opplever det som trist at Svendsen nå slutter:

- Jeg synes det er leit og synd at hun slutter, og skulle gjerne hatt med Berit videre i Telenor.

Han sa også at han har betraktet Svendsen som en nær kollega, og at han i mars i år startet en dialog med henne om hennes videre karriere i selskapet.

- Alle i ledelsen har tidsavgrensede kontrakter, der tanken er at vi skal skape en dynamikk. Vi ville diskurete neste trinn for Berit, og hvordan hennes kompetanse kunne benyttes videre.

Han sa at han ga henne tilbud om å lede Telenors datterselskap Dtac i Thailand, men at Svendsen takket nei til dette. Han sa han også ga henne andre tilbud, som hun også takket nei til.

- Vi har hatt et godt samarbeidsforhold, og alltid hatt et ønske ta henne med videre, utvikle henne og ta kompetansen hun har med videre, sa Brekke.

- Uheldig situasjon

Styreleder Gunn Wærsted sa på pressekonferansen at situasjonen Telenor har kommet i, er uheldig.

- Situasjonen er uheldig for Sigve, Berit og selskapet, og vi beklager sterkt den uroen som har vært, sa Wærstad.

Samtidig støttet hun Brekke under pressekonferansen:

- Jeg mener Sigve har strukket seg langt ved å ettergå Berits ønsker, sa Wærstad.

Også hun sa at Svendsen er en Telenor-ledlesen har hatt et ønske om å beholde:

- Berit har gjennom sju år ledet Telenor med gode resultater, og er en vi har ønsket å satse på. Det er trist og synd at hun har takket nei til de tilbudene hun har fått. Samtidig er vi tilfreds med at vi allerede i dag har en konsernledelse på plass, sa hun.

Styret i Telenor Norge har utnevnt Petter-Børre Furberg som ny administrerende direktør for virksomheten i Norge.

- Stolthet

- Jeg forlater i dag Telenor med en stolthet over å ha bidratt positivt til selskapets utvikling og vekst over 30 år. Jeg har hatt gleden av å bli løftet opp og frem av fantastiske medarbeidere og sammen har vi tatt Telenor til nye høyder. Ønsker alle kollegaer lykke til videre, skrev Svendsen på Twitter i dag morges.

Svendsen har ledet Telenors virksomhet i Norge siden 2011. I 2017 fikk hun også ansvar for Danmark og Sverige, og hun satt i selskapets konsernledelse.

Dagbladet kommer med mer.

Hele Norges coronakart