Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Det er helt for jævlig å se alt brenne

Lillian M. Engbakken (55) måtte flykte fra arbeidsplassen besteforeldrene bygde opp.

MÅTTE EVAKUERE: Lillian M. Engbakken fikk beskjed om å flykte fra flammene ved midnatt. Nå frykter hun at skjærgårdshandelen er gått tapt i storbrannen. Her er hun avbildet med Mårvik skjærgårdshandel i bakgrunnen. Foto: Privat
MÅTTE EVAKUERE: Lillian M. Engbakken fikk beskjed om å flykte fra flammene ved midnatt. Nå frykter hun at skjærgårdshandelen er gått tapt i storbrannen. Her er hun avbildet med Mårvik skjærgårdshandel i bakgrunnen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokka var rundt midnatt da Lillian M. Engbakken plutselig fikk beskjed om å evakuere.

- Det brenner inni fjorden her! Dere må komme dere vekk! ropte brannmannskapene, forteller Lillian til Dagbladet.

- Jeg rakk bare å få med meg PC-en min og kjøre avgårde i Volvoen, sier hun.

Brannen startet i går kveld på halvøya Sørnesset i Flatanger kommune i Nord-Trøndelag. Da brant det i Uran-området.

Lillian vet ikke med sikkerhet hvordan det har gått med skjærgårdshandelen som besteforeldrene i sin tid startet opp, men hun har lite håp om at bygningene har overlevd den voldsomme brannen.

Ifølge brannsjefen har mellom 50 og 70 bygg brent ned i Hasvåg i Flatanger.

- Det er helt for jævlig å se alt brenne. Det er 18 mil arbeidsplass, sier Lillian, om stedet der det er drevet småbruk og fiske siden 1920-tallet.

Fortsatt er lyngbrannen i Flatanger ikke under kontroll. Det opplyser operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt, Johnny Olsen overfor Dagbladet.

- Den har spredd seg mot en bebyggelse i et tettsted som heter Hasvåg, og der skal det visstnok brenne i både bolighus og fritidshus, sier Olsen.

I morges klokka 07.40 måtte røykdykkerne trekke seg ut av Hasvåg, ifølge Trønder-Avisa.

- Det var et forferdelig syn som møtte dem. Hele Hasvåg står i brann, og er ikke mulig å redde, sier innsatsleder Kjetil Barstad på stedet i 08-tida.

Hele Norges coronakart