RYSTET: Ordføreren i Kongsvinger, Øytein Østegaard, er rystet etter at to søstre ble revet vekk fra en skolebuss i Kongsvinger. Foto: Kongsvinger kommune
RYSTET: Ordføreren i Kongsvinger, Øytein Østegaard, er rystet etter at to søstre ble revet vekk fra en skolebuss i Kongsvinger. Foto: Kongsvinger kommuneVis mer

- Det er helt forferdelig, i stille, fredelige Kongsvinger er man ikke forberedt på at slikt skal skje

Ordfører og rådmann i krisemøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rådmannen og ordføreren i Kongsvinger kommune skal akkurat nå holde krisemøte, etter at to søstre på seks og åtte år ble bortført fra en skolebuss på Kongsvinger.

- Det er selvfølgelig helt forferdelig, i stille, fredelige Kongsvinger er man ikke forberedt på at noe sånt kan kan skje, sier ordfører Øystein Østgaard til Dagbladet i 16.50-tida.

Han er svært opprørt av beskjeden om at de to søstrene ble ført inn i en SUV. Norsk, svensk og internasjonalt politiet er varslet.

- Vi er i dialog med politiet, og skal ha et møte nå. Vi leder kriseteamet og skal se og bli enige om hvem som er beredt til å gjøre noe. Jeg snakket med politistasjonssjefen, og så tar vi det derfra, sier han.

- Det kan være snakk om barn som har opplevd noe traumatisk nå, hvis de har sett dette skje. Men jeg skal ta forbehold, siden jeg foreløpig ikke vet mer enn det jeg har hørt fra politiet, sier han.

Bortføringen fant sted i nærheten av svenskegrensa, og politiet melder at bilen kan har kjørt både mot Sverige og innover i landet.

- Akkurat nå vet jeg like lite som folk flest, men vi skal møtes nå for å se hva vi skal gjøre.

Dagbladet følger saken.