Trafikkfare ved Gardermoen:

- Det er helt håpløst

De siste dagene har politiet måttet rykke ut flere ganger etter meldinger om at flere biler står parkert på E16 ved Gardermoen. - Stor fare, sier operasjonsleder Svein Walle til Dagbladet.

STOR FARE: Flere bilister velger å parkere langs E16 ved Gardermoen mens de venter på å plukke opp reisende fra flyplassen. Foto: Hans O. Torgersen, Aftenposten POOL / NTB
STOR FARE: Flere bilister velger å parkere langs E16 ved Gardermoen mens de venter på å plukke opp reisende fra flyplassen. Foto: Hans O. Torgersen, Aftenposten POOL / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere personer har de siste dagene valgt å parkere på E16 i forkant av rasteplassen ved Gardermoen, midt i 100 km/t-sonen. Det er også tilfellet mandag ettermiddag.

- Det er flere som skal hente personer på flyplassen som heller velger å parkere langs motorveien i stedet for å parkere på flyplassen. Det sier Svein Walle, operasjonsleder i Øst politidistrikt, til Dagbladet.

Ifølge Walle er dette et problem de opplever jevnlig, men pågangen har tatt seg betydelig opp de siste dagene.

- Det er helt håpløst. De siste dagene har vi brukt masse ressurser på å rykke ut, sier han.

Kan få beslaglagt førerkort

Han opplyser at det vil få konsekvenser for personer som velger å parkere langs motorveien, i stedet for å betale parkeringsavgiften på Gardermoen dersom man befinner seg der i mer enn fem minutter.

- I beste fall vil de få en parkeringsbot på 900 kroner, men i verste fall kan de bli anmeldt og det kan bli vurdert fengselsdom i henhold til veitrafikkloven, sier han.

TAR UTFORDRINGEN: Denne sjåføren får publikum når han skal ut prøve å komme seg ut av denne spesielle og utfordrende parkeringsplassen. Video: Newsflare Vis mer

Twitter skriver politiet mandag kveld at det er «forbundet med stor fare å parkere ved en høyhastighetsvei. Bøtesatsen for dette er 4550kr, eventuelt førerkortbeslag».

- Politiet har vært på stedet og har pålagt flere biler å kjøre videre. Faren ved å parkere langs høyhastighetsvei er store. Politiet ber trafikanter respektere forbudet, skriver politiet.

- Ganske frustrerende

Walle opplyser at de har mottatt flere telefoner om at biler har rygget ut på motorveien.

Samtidig har flere bilister meldt til politiet at de har holdt på å krasje med biler som har stått parkert på motorveien.

- Det er ganske frustrerende at vi må sette inn så mange ressurser på noe som i utgangspunktet burde være forståelig for de fleste. Det kan føre til stor fare, sier operasjonslederen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer