- Det er helt hinsides. Det er en skam

Kriminelle utlendinger koster opp mot én million kroner fram til de uttransporteres, ifølge Politidirektoratet.

FORVENTER HANDLING: Frp's justispolitiker Jan Arild Ellingsen (t.v.) forventer at partikollega og justisminister Anders Anundsen (t.h.) imøtekommer politiets ønske om raskere utsending av kriminelle utlendinger. Her er de to, sammen med tidligere Frp-representant på Stortinget Hans Frode Kielland Asmyhr, under 22. juli-høringen i Stortinget. Foto: Heiko Junge / Scanpix
FORVENTER HANDLING: Frp's justispolitiker Jan Arild Ellingsen (t.v.) forventer at partikollega og justisminister Anders Anundsen (t.h.) imøtekommer politiets ønske om raskere utsending av kriminelle utlendinger. Her er de to, sammen med tidligere Frp-representant på Stortinget Hans Frode Kielland Asmyhr, under 22. juli-høringen i Stortinget. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRK omtaler i dag en rapport fra Politidirektoratet, som ifølge direktoratet avdekker at hver kriminelle utlending som blir sendt ut av landet koster i gjennomsnitt over 800 000 kroner.

Av 2135 kriminelle utlendinger som uttransportert i perioden 2011-2012, har direktoratet valgt ut 24 personer der gangen gjennom rettsystemet er blitt gransket. Disse koster ifølge politiets beregninger i snitt 824 370 kroner - enkelte har hatt en prislapp på neste tre millioner.

Nå får Frp's justisminister Anders Anundsen marsjordre - fra Frp i justiskomiteen på Stortinget:

- Dette er helt hinsides. Det er en skam med tanke på minstepensjonister og alle de i dette landet som ikke får tilstrekkelig gode tjenester, utbryter Frp-representant i justiskomiteen, Jan Arild Ellingsen.

- Hør på politiet Overfor NRK er politiet klare på at det vil være samfunnsøkonomisk lønnsomt å kaste ut kriminelle utlendinger raskere.

- Dette er veldig viktig, blant annet fordi vi ser at det har en preventiv effekt. Det er forebyggende, for de blir hindret fra å begå ny kriminalitet i Norge når de er sendt ut av landet, sier fagdirektør Atle Roll-Matthiesen i Politidirektoratet til statskanalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer