- Det er helt «høl i hue»

Politikere reagerer på at barn av arbeidsinnvandrere kan få skolepenger uten å ha vært i Norge.

Ikke løfte en finger: Anne Tingelstad Wøien fra Senterpartiet mener Norge ikke skal føye seg etter de tre EU-dommene. Foto: Knut Falch / SCANPIX
Ikke løfte en finger: Anne Tingelstad Wøien fra Senterpartiet mener Norge ikke skal føye seg etter de tre EU-dommene. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er helt høl i hue og viser at EØS forgriper seg på områder de ikke har noe med, sier Anne Tingelstad Wøien fra Senterparitet (Sp).

Dagbladet skrev i dag at tre nye EU-dommer kan gjøre norsk utdanningsstøtte langt dyrere. En av konsekvensene kan bli at barn av arbeidsinnvandrere kan få studiestøtte uten å ha vært i Norge,

- Urettferdig for norske studenter Både Fremskrittspartiets Per Sandberg og Anne Wøien fra Senterpartiet reagerer sterkt på konsekvensene dommene kan få for det norske velferdssystemet.

EU-dommer i Nederland, Danmark og Tyskland åpner for at langt flere enn tidligere kan ha krav på utdanningsstøtte. Dommene kan føre til at Norge må åpne for å utbetale utdanningsstøtte til personer som bare kort tid har jobbet i Norge.

- Deres barn vil også kunne ha krav på studiestøtte - selv om de aldri har vært i, eller aldri kommer til å komme til Norge, sier professor i Europa-rett ved universitet i Oslo, Finn Arnesen.

Det reagerer Per Sandberg på, og mener det blir urettferdig overfor norske studenter.

- Det betyr at vi i praksis betaler polske barn for å studere i Polen, fordi foreldrene jobber i Norge. Det blir galt overfor norske studenter, sier Per Sandberg til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer