- Det er helt surrealistisk

LSK-spiller Lars-Kristian Eriksen mistet bestekompisen i flystyrten i USA.

BESTEVENNER: William Bloch (innfelt) som døde i flystyrten i Florida var forlover da LSK-spiller Lars-Kristian Eriksen giftet seg i fjor. - Jeg tror kanskje ikke det vil gå helt opp for meg før jeg er hjemme på ferie i Ålesund og han ikke er der, sier Eriksen. Foto: Dagbladet/privat
BESTEVENNER: William Bloch (innfelt) som døde i flystyrten i Florida var forlover da LSK-spiller Lars-Kristian Eriksen giftet seg i fjor. - Jeg tror kanskje ikke det vil gå helt opp for meg før jeg er hjemme på ferie i Ålesund og han ikke er der, sier Eriksen. Foto: Dagbladet/privatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flyinstruktør William Bloch (28), som sammen med eleven Gustav Granholm (21) omkom i flystyrten utenfor Daytona Beach i Florida, var nær venn med Lillestrøm-spiller Lars-Kristian Eriksen.

- Han var bestekompisen min. Vi har kjent hverandre fra 5-6-årsalderen, sier Eriksen til Dagbladet.

Bloch var forlover da fotballspilleren i fjor giftet seg med Caroline Berg, som er blitt kjent via bloggen Fotballfrue.no

Eriksen fikk den triste beskjeden om Blochs ulykke fra en felles kamerat rett etter trening torsdag formiddag.

- Det var helt surrealistisk, sier Eriksen.

- Vil ta tid Bloch var instruktør på pilotskolen Phoenix East Aviation i Daytona Beach. Eriksen er profesjonell fotballspiller for Lillestrøm i Tippeligaen.

Den store avstanden gjorde at de to vennene først og fremst møttes på ferie hjemme i Ålesund, der begge kom fra.

- Ettersom han bodde der borte, var han ikke lenger en del av hverdagen. Dermed ble budskapet ikke så brutalt, men det blir kanskje mer langvarig. Det vil nok ta tid før det synker inn. Jeg tror kanskje ikke det vil gå helt opp for meg før jeg er hjemme på ferie i Ålesund og han ikke er der, sier fotballspilleren.

Mellom feriene har han holdt kontakt med Bloch via nettet.

- Det ble et par Facebook-meldinger i måneden og litt kontakt på Skype. Det er en måneds tid siden sist jeg snakket med ham siste gang. Jeg rakk aldri å reise over og besøke ham, sier Eriksen.

Fikk fri Han forteller at Lillestrøm har vist forståelse og omsorg. Klubben kom hjem fra treningsleir på La Manga onsdag. I går fikk Eriksen fri fra trening.

- Det siste døgnet har vært en berg-og-dalbane. Jeg prøver å tenke litt på andre ting, men har også fulgt med i media.

Han forteller også at han har fått pratet med foreldrene til Bloch.

- De tar det selvsagt veldig tungt. De hadde ikke sett ham på nesten et år, sier Eriksen.