Du leser nå Dagbladet Pluss

- Det er helt uakseptabelt at han forteller om Nobelkomiteens indre liv

Kontrollkomiteens leder tar «fullstendig avstand» fra Lundestads bok.

- UAKSEPTABELT: - Det er helt uakseptabelt at han forteller om komiteens indre liv sier Martin Kolberg (Ap) om boka til den tidligere sekretæren for Nobelkomiteen, Geir Lundestad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
- UAKSEPTABELT: - Det er helt uakseptabelt at han forteller om komiteens indre liv sier Martin Kolberg (Ap) om boka til den tidligere sekretæren for Nobelkomiteen, Geir Lundestad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Martin Kolberg (Ap) mener Geir Lundestad går langt over streken i sin nye bok «Fredens sekretær».

- Det er helt uakseptabelt at han forteller om Nobelkomiteens indre liv og kommer med vurderinger som han ikke har noe med å komme med, sier Kolberg, som er leder for Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomité. Kolberg kjenner saken fra medieomtalen i dag.

- Tar avstand

I boka si kommer sekretæren for Nobelkomiteen gjennom 25 år fram til og med 2014 med til dels svært lite flatterende personkarakteristikker. Ikke minst rammer de den tidligere lederen Thorbjørn Jagland.

- Det er en helt uakseptabel oppførsel. Jeg tar fullstendig avstand fra dette, sier en indignert Kolberg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.