SAS: Flyselskapet refses nå for å delt ut millionbonuser til nøkkelpersonell, samtidig som selskapet jobbet for å unngå konkurs.Foto: EPA/JOHAN NILSSON/NTBSCANPIX
SAS: Flyselskapet refses nå for å delt ut millionbonuser til nøkkelpersonell, samtidig som selskapet jobbet for å unngå konkurs.Foto: EPA/JOHAN NILSSON/NTBSCANPIXVis mer

- Det er helt uakseptabelt

SAS blir refset for millionbonuser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både fagbevegelsen og fagforeningene reagerer sterkt på millionbonusene som SAS betalte til nøkkelpersonell samtidig som selskapet jobbet for å unngå konkurs.

Samtidig som SAS fikk statlig nødhjelp både fra Norge, Sverige og Danmark, utbetalte selskapet 14 millioner kroner i bonus til flere nøkkelpersoner i selskapet for at de skulle bli i stillingene.

- Kritikkverdig LO-leder Roar Flåthen mener det er helt uakseptabelt at millionbonusene ble utbetalt bak de tillitsvalgtes rygg.

- Det er også kritikkverdig at dette skjer midt i en prosess der ansatte måtte godta lønnskutt for å forhindre konkurs, sier han til Dagsavisen.

Leder i SAS Norsk Kabinforening, Anneli Nyberg, mener bonusutbetalingene er provoserende.

- Når vi godtar kraftige reduksjoner på goder som de ansatte har opparbeidet seg over flere tiår, for å forsøke å redde selskapet, og nå ser at lederne tilgodeser seg selv, så oppleves det som en direkte hån, sier hun.

- Feil strategi Også flere politikere på Stortinget reagerer sterkt. Leder for Stortingets næringskomité, Terje Aasland (Ap), kaller bonusordningen for «en totalt feil strategi», mens Høyres Svein Flåtten kaller ordningen for «umusikalsk».

Det var VG som avslørte at SAS-ledelsen delte ut 14 millioner kroner i bonus til 18 nøkkelpersoner i november og desember i fjor, da SAS-krisen var på sitt verste og de ansatte godtok store kutt i lønn og velferdsordninger for å redde flyselskapet.

(NTB)