HALV STANG: Stranda Skule flagger i dag på halv stang for jenta (8) som ble funnet død i går. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
HALV STANG: Stranda Skule flagger i dag på halv stang for jenta (8) som ble funnet død i går. Foto: Torbjørn Grønning/DagbladetVis mer

- Det er helt ubegripelig

Rektor Svein-Ove Hammersland synes det var utfordrende å snakke med barna om at en av elevene (8) ved skolen ble funnet død i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SUND/BERGEN (Dagbladet): - Det er alltid trist når et barn dør. Dette kom som et sjokk, og er helt ubegripelig, sier rektor Svein-Ove Hammersland ved Stranda skule i Sund kommune utenfor Bergen.

En av elevene ved skolen, en åtte år gammel jente, ble i går funnet død av moren da hun kom hjem fra arbeid.

- Helt meningsløst Flere ansatte ved skolen jenta gikk på hadde i går kveld møte om hvordan de skulle fortelle barna hva som hadde skjedd.

- Vi samlet alle og jeg fortalte litt om det jeg visste. Vi har også hatt kriseteam og prest på plass, sier Hammersland til Dagbladet.

- Det er helt meningsløst, og det er ekstra vanskelig når man ikke vet hva som har skjedd, sier han videre.

Tente lys Elevene fikk tenne lys og legge ned blomster ved et bilde av den åtte år gamle jenta. Det er 170 elever ved skolen, og Hammersland sier at jenta hadde et godt klassemiljø og elevmiljø.

- Det er lite konflikter her, og det var ikke noen konflikter hun var innblandet i på skolen, sier Hammersland.

Han har selv hatt med jenta å gjøre som lærer ved skolen.

- Barna var preget i morges og var ikke like lette på foten som de pleier, og skjønte hva som hadde skjedd. De fleste hadde nok fått vite det hjemmefra, siden det er et ganske smått og gjennomsiktig miljø her.

Fortsetter etterforskningen I en pressemelding skriver politiet at de fremdeles etterforsker saken med full styrke, og foretar avhør av naboer og bekjente av jenta og mora. De avventer også en foreløpig obduksjonsrapport fra rettsmedisinere.

- Det er ikke framkommet opplysninger som har brakt oss nærmere en konklusjon om dødsårsaken, skriver Odd Dale, lensmann i Sotra, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt.

Etter det Dagbladet kjenner til viser innledende undersøkelser at det ikke er noe som tyder på at det har skjedd jenta noe kriminelt.

- MENINGSLØST: Rektor på Stranda Skule, Svein-Over Hammersland, sier at de har hatt kriseteam og prest på plass. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
- MENINGSLØST: Rektor på Stranda Skule, Svein-Over Hammersland, sier at de har hatt kriseteam og prest på plass. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer