- Det er helt utrolig at noe som foregår så langt borte skal ramme oss

Fiskere fortviler over importforbud.

FRUSTRERT: Styreleder i Nordland fiskarlag og fisker Hilmar Olav Sivertsen, her om bord på fiskebåten «Eros» mener fiskenæringa kan gå dårligere tider i møte med importfobudet fra Russland. Foto: Privat
FRUSTRERT: Styreleder i Nordland fiskarlag og fisker Hilmar Olav Sivertsen, her om bord på fiskebåten «Eros» mener fiskenæringa kan gå dårligere tider i møte med importfobudet fra Russland. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fisker Hilmar Olav Sivertsen er i disse dager på fiske med mannskapet på fire i båten «Eros». Fiskeren fra Landegode like utenfor Bodø er bekymret for hva Russlands eksportnekt kan bety for norsk fiskenæring.

- Det er klart vi forbereder oss på dårligere tider og at fisken kan bli vanskeligere å selge, sier Sivertsen til Dagbladet.

Utrolig at det skal ramme oss Han og mannskapet har vært ute på båten noen dager, og nyheten om Russlands importnekt som gjelder fisk, kjøtt, grønnsaker og meieriprodukter nådde først båten i dag tidlig etter de la til kai på Sommerøya i Troms i natt.

- Det er helt utrolig at noe som foregår så langt unna skal ramme oss fiskere. Det er også høyst beklagelig, sier han.

Han forteller at de fra båten selger til anleggene, og derfor vet han ikke hvor mye av deres ferske fisk som eksporteres til Russland. Han er imidlertid klar på at importnekten kan ramme anleggene, og derfor også båten hans og mannskapet.

- Prisen kan hvertfall gå ned på lang sikt, sier Sivertsen.

Russlands ett år lange importnekt for fisk, frukt, grønnsaker, kjøtt og melkeprodukter fra Norge, USA, EU, Australia og Canada trådte i kraft øyeblikkelig fra i går. Importnekten kommer som en konsekvens av strengere sanksjoner mot Russland fra EU og USA, som følge av Russlands støtte til separatister i Ukraina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer