OVERRASKET:Kristoffer Moberg skjønte noe alvorlig hadde skjedd da han så et stort oppbud med politi og andre komme til eldresenteret i går kveld. Foto: Leif Stang
OVERRASKET:Kristoffer Moberg skjønte noe alvorlig hadde skjedd da han så et stort oppbud med politi og andre komme til eldresenteret i går kveld. Foto: Leif StangVis mer

- Det er helt utrolig at slikt kan skje på et sted som dette

Kristoffer Moberg (71) er skremt over at en eldre kvinne kan være drept i bofellesskapet på Oshaugen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OS/OSLO (Dagbladet): - Her er det stort sett eldre mennesker på 80 og 90 år som bor, i tillegg til noen yngre. Jeg har bodd her et knapt år og har opplevd dette som et rolig og komfortabelt sted å leve, sier Kristoffer Moberg til Dagbladet.

Han hørte om det dramatiske som kan ha skjedd da han slo på radioen i dag tidlig, om at en eldre dame var funnet død og at en mannsperson var sett i leiligheten før hun ble funnet.

Flombelysning - I går kveld kom fire personer fra hjemmesykepleien for å spørre om jeg hadde sett eller hørt noe spesielt. Det hadde jeg ikke. De sa heller ingenting om hva som hadde skjedd. Jeg bor slik til at jeg kan se mot leiligheten hvor den døde kvinnen bodde. Utover kvelden ble det mye folk og flombelysning utenfor. Da forstod jeg at noe alvorlig måtte ha skjedd, sier Moberg.

Han forteller at han ikke har hørt at det har vært uro, innbrudd eller noe annet kriminelt som har skjedd i dette senteret før.

Dagbladet møter også en kvinne på stedet som har vært på besøk hos sin bestemor som også bor i bofellesskapet. Hun er oppskaket etter nyheten om funnet av den døde kvinnen.

- Jeg synes det er skummelt og ekkelt, sier kvinnen, som ikke vil navngis.

- Riktig med drapsetterforskning Politiet gikk i går ut og ba om tips i saken. Det har så langt ikke resultert i noe konkret, ifølge lensmann Rasmus Dalen ved Os lensmannsdistrikt.

- Vi er fortsatt interessert i tips, og vi er særlig interessert i å komme i kontakt med personer som var i området mellom klokka halv ni og halv ti å går kveld, sier Dalen til Dagbladet.

Politiet meldte igår at en mann ble observert i den døde kvinnens leilighet i dette tidsrommet. Ifølge Dalen har de ikke kommet noe nærmere denne personen.

- Vi har ikke grunnlag for å gå ut med ytterligere berskrivelser av mannen, sier lennsmannen.

- Dere har satt i gang full drapsetterforskning. Er dere i dag styrket i troen på at dette er et drap?

DØR TIL DØR: I går kveld gikk politi og kommuneansatte fra dør til dør i bofelleskapet for å sjekke at alt var i orden med beboerne. Foto: Tor Erik H. Mathiesen.
DØR TIL DØR: I går kveld gikk politi og kommuneansatte fra dør til dør i bofelleskapet for å sjekke at alt var i orden med beboerne. Foto: Tor Erik H. Mathiesen. Vis mer

- Omstendighetene på stedet gjorde at vi satte igang drapsetterforskning. Ingenting tilsier at det ikke var riktig å igangsette slik etterforskning, sier Dalen.

Gjennom natten har politiet drevet tekniske og taktiske undersøkelser på stedet. Mellom 10 og 15 politifolk har vært involvert.

Hundesøk - Her lever vi et rolig liv, noen spiser i fellesskap mens andre lager maten sin selv. Det er helt utrolig at slikt kan skje på et sted som dette, sier Kristoffer Moberg.

Politiet søkte med hunder i et stort område rundt eldresenteret i natt. Alle leiligheter og rom ble besøkt.

Kriminalteknikere jobbet gjennom hele natta. I dag tidlig, like før klokka 08.00, ble liket av den eldre kvinnen kjørt bort og til Gades institutt ved Haukeland universitetssykehus for å bli obdusert. Lensmann Rasmus Dalen forventer å bli informert om dødsårsak i løpet av dagen.

Et stort område rundt senteret er sperret av. Politiet vokter området.

Det søkes etter spor etter en mulig gjerningsmann, og alle som kan ha sett noe av interesse i går ettermiddag eller kveld, oppfordres til å kontakte politiet.

JOBBET HELE NATTA: Mellom 10 og 15 politifolk har gjennom natta jobbet med tekniske og taktiske undersøkelser. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
JOBBET HELE NATTA: Mellom 10 og 15 politifolk har gjennom natta jobbet med tekniske og taktiske undersøkelser. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer